Не заостајемо за европским делима

Не заостајемо за европским делима

19 јуна 2017

ЛИКОВНИ ствараоци Ивана Живић и Марко Кусмук вратили су се управо из немачког града Буделсдорфа, где су њихова дела, уз радове Маријана Мушкиње, представљали Србију на угледној ликовној манифестацији „Нордарт“, коју неки неформално зову и „северно Венецијанско бијенале“. На овој манифестацији светског ранга, коју посећују многобројни кустоси, колекционари, галеристи и љубитеља уметности, ове године се представља 145 уметника из чак 40 земаља.

– Добили смо прилику да покажемо да наша сликарска сцена не заостаје за светском – каже Марко Кусмук, који је са својом колегиницом у Немачкој провео недељу дана, на смотри која ће бити отворена до 8. октобра.

Простор у коме се одржава „Нордарт“ се простире на више од 22.000 квадратних метара старе фабрике, адаптиране само за ову намену.

– Свако од уметника је ту добио место да представи своје радове колегама, колекционарима, љубитељима уметности, новинарима, али и да уживо чује утиске о својим делима, што представља доживљај који се памти – истиче Ивана Живић.

Троје уметника, који су нас представљали на „Нордарту“, припадају малађој генерацији ликовних аутора која се већ доказала на домаћој и међународној сцени.

У Немачкој су изложили слике, иако је Маријан Мушкиња, по основној вокацији вајар.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Slika koja je predstavljena lici na poster, krajnje jeftino. Samo se vi zaludjujte kako ste neko i nesto.

    • Kosovac says:

      Слика припада неком правцу који се зове Симболизам. Симболиста нацрта слику по својој представи какве би поруке послао. Онда ми тумачимо шта је писац хтео да каже. Најбоље протумачи онај који је прочитао брошуру која се обавезно даје уз слику. Тај који је најбоље протумачио, он добије комплимент и титулу „љубитељ уметности“….. Када бих теби сада ја почео да тумачим из главе шта ова слика представља, ти би онда имао право да настављаш да дајеш ниске ударце као до сада. А када би ми била дата та брошура, ја бих те нокаутирао….. Руку на срце, када пажљиво погледам ауторку горе на фотографији, дође ми да купим слику одмах, али уз услов да и ауторка иде уз слику. Велика ствар што је слика ружна, важно је…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u