НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ПОЛУДЕО: У рат са Русијом нас гурају три кључне особе у Немачкој, које нису служиле војску

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ПОЛУДЕО: У рат са Русијом нас гурају три кључне особе у Немачкој, које нису служиле војску

24 фебруара 2024

Ронхоф наводи да је у Украјини забрањено 11 опозиционих партија, политичка самоубиства су постала свакодневница, у медијима није дозвољена критика украјинске државе, као и да постоји висок ниво корупције.

Бивши генерал Бундесвера Герд Шулце-Ронхоф више од годину дана узалуд покушава да утиче на Савезну владу да одустане од погрешног пута испоручивања војне помоћи Kијеву и ескалације сукоба са Русијом, и да уместо тога покрене политику која ће довести до мира у Украјини.Поводом овог питања, пензионисани генерал немачке војске се у више наврата обраћао немачким политичарима и посланицима, преко партијских линија, писмима, апелима и конкретним сугестијама, ослањајући се на своју стручност и војну компетенцију.

Нажалост, нико од њих га није саслушао, а Ронхоф је имао идентична искуства као и многе његове колеге које су напустиле службу или су и даље активни официри Бундесвера, због чега морају бити уздржани у својим критикама.

Због тога је Ронхоф написао још једно писмо, овога пута отворено, намењено читавој јавности у ком се осврће на Специјалну војну операцију у Украјини и политику Немачке везане за овај сукоб.

Бивши генерал оптужује „три краља“ – канцелара Олафа Шолца, министра финансија Kристијана Линднера и министра за економију и климатске мере Роберта Хабека – да су кад су били млађи одбијали служење војног рока ради заштите „немачке слободе и демократије“, док данас троше више од 10 милијарди евра да продуже „бесмислени рат“ и заштите „слободу, демократију и западне вредности у страној држави која није ни демократска нити поштује западне вредности“.

Ронхоф даље наводи да је у Украјини забрањено 11 опозиционих партија, политичка самоубиства су постала свакодневница, у медијима није дозвољена критика украјинске државе, као и да постоји висок ниво корупције.Стога он поручује и позива три човека која су искористила „приговор савести“, да остану верни свом некадашњем „мировном менталитету“ и да у Бундестагу и Савезној влади почну са радом на што бржем окончању сукоба у Украјини и одустану од нереалних идеја о „украјинској победи“.

Бивши генерал Бундесвера је оценио и да је добар део немачког народа незадовољан јер није обавештен о позадини сукоба у Украјини због ког Немачка сваке године улаже 10 до 15 милијарди евра у „бесмислени рат и смрт десетине хиљада Руса и Украјинаца“, док су њихови буџети све мањи и мањи.

Према његовом мишљењу, већину немачких политичара првенствено занима победа Украјинаца и пораз Руса, а тек после тога мир. Стога Ронхоф сматра, да ако немачка влада допринесе ескалацији сукоба у који ће бити увучена и Немачка, народ мора подсетити владу на њену прву дужност – заштиту сопствене државе и народа.

(РТ Балкан)

KOMENTARI7 коментара

 1. milorad5 says:

  kažem ja, šolc će poubijati više nemaca od hitlera,ustvari lik će možda sve da ih poubija ako nastavi ovako...šolc je očigledna POLITIČKA MARIONETA,a za koga on sve radi je nejasno...ne zato što ne može da se utvrdi putanja nego zato što RADI ZA BILO KOGA van nemačke ko pritisne dugme,bilo koja vodeća NATO članica a tu spadaju USA,engleska,francuska,kanada i australija...šolc je okupacioni guverner nemačke i uradiće SVE što mu se naredi nevezano za interese nemaca...nemačka će biti pretvorena u vojni placdarm pod uslovom da ih rusi ne spale pre nego što se naoružaju,i nemaca u evropi će ostati samo u tragovima ako šolc ostane okupacioni guverner na čelu marionetske vlade nemačke,najgore i najbezobzirnije dosada..svarno su mračne stvari počele da se dogadjaju i isplivavaju na površinu nekada naizlgedm mirnog i čistog "demokratskog jezera" na zapadu,sad vidimo da je dno tog jezera puno toksičnog politčkog otpada prehodnih diktatura,i imperijalnih vlada,masovnih ubica na državnom nivou,katastrofa koliko je to opasno jer oni su preuzleki kontrolu preko birokratije i očigledno spremaju novi rat i povratak evrope u FEUDALIZAM zahvaljujući tom ratu...pčigčeda je namera na kraju tunela za resatauraciju apsolutističkih monarhija u nizu evropskih država,normalno,sa novim "dinastijama":) na vrhu...procenite sami kandidate za nove monarhe iz plejade" banakarskih barona" koji se tu i tamo pojavljuju kao zle nemani iz dubine tog mulja...

  • Velikohrvacki hrvat says:

   Sve glumci i mitomani u politici a pravosuđe i žbiri ih čuvaju.

 2. Buster izovano- zombirani smušenjak says:

  Šta reći...apsolutno SVI koji rade za NAZO, "demokratiju", EU, Zelene, koji su deo judeo-vatikanske religije i sl.sekti, svi su potpuno uvrnuti, razotkriveni kao lažni moralisti, lažni poštenjaci, lažni domoljubi, a dokazani kao lopovi na veliko, uzurpatori tuđih prava preko sistema tzv.država (jer države uopšte nisu narodne nego takvih parazita), genocidaši, nacisti i uopšte gowna. Nadam se da će ih Putin spaliti uranijumom, parazite možeš samo spaliti, uz to deo "krzna" i "kože" mora isto da strada.

 3. michael pan says:

  Potomci nacista nastavljaju posao svojih dedova.

 4. Velika Metla says:

  Па такви су УВЕК најгласнији хушкачи. И кукавице наравно. Шта је ту чудно и непознато ?

 5. RASPUCHIN says:

  А ћутао је шваБски генерал када су се , деведесетих а тада је био активан (са својим савезницима усташама , балијама и балистима), иживљавали над Србима у Републици СрБској Крајини , БиХ и на КосМету? Па знамо , генерале , шта сте и тада радили ви шваБови и тим работама починили гомилу злочина. Оно што вас плаши није "демократија" него што то све и Руси знају а занимљиво је да сте ово почели причати тек сада када сте видјели да сте налетили на тврдо и да вам се може обити о главу.

 6. Duca says:

  Tako su nemački generali odvraćali hitlera, pa ih je poskidao i zadržao one koji su bili za rat, a sada je lakše i tako se bune samo bivši.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u