НЕБЕНЗЈА ШОKИРАО ИЗЈАВОМ У УН

NEBENZJA ŠOKIRAO IZJAVOM U UN

18 januara 2023

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja rekao je da je rusku raketu „koja je nedavno pala u ukrajinskom Dnjepropetrovsku oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana, raspoređena u stambenoj četvrti kršei međunarodno pravo“.On je na sednici Saveta bezbednosti UN održanoj juče rekao da delegati zapadnih zemalja nisu pomenuli „pravi razvoj događaja u Dnjepropetrovsku, koje su izneli i ukrajinski zvaničnici“, preneo je TASS.

– Ruski projektil, ispaljen prema infrastrukturnom objektu u gradu, oborila je ukrajinska protivraketna odbrana. Pošto je sistem protivraketne odbrane bio raspoređen u stambenoj četvrti, kršeći međunarodno humanitarno pravo, koje ovde tako žestoko branite. Tako oboreni projektil je zatim pao na stambenu zgradu. Ostalo znate – rekao je Nebenzja. Kako je rekao, tragedija se nikada ne bi dogodila da je ukrajinska vlada sledila uputstva međunarodnog humanitarnog prava.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    ZaPRDni mediji goMnore da su Rusi s tom raketom gađali civile. E sad malo o toj zaPRDnoj " pameti". Zašto bi Rusi sa izuzetno skupom raketom gađali civile ? Ne puca se puškom na komarca.

  2. persida says:

    ZaPRDnjaci prde i nikad ne smrde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *