НЕБЕНЗЈА ЗАПРЕТИО АМЕРИЦИ: СУОЧИЋЕТЕ СЕ СА ПОСЛЕДИЦАМА!

NEBENZJA ZAPRETIO AMERICI: SUOČIĆETE SE SA POSLEDICAMA!

10 decembra 2022

Rusija: Svi koji Ukrajinu snabdevaju oružjem suočiće se pravnim posledicama

Zemlje koje isporučuju oružje Kijevu i pomažu ukrajinskim oružanim snagama suočiće se sa konkretnim pravnim posledicama, poručio je tokom sednice Saveta bezbednosti stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.„Mi savesno registrujemo sve takve kriminalne radnje SAD i njihovih saveznika i oni će se zbog toga što rade suočiti sa konkretnim pravnim posledicama“, rekao je Nebenzja, prenosi TASS.

Ruski predstavnik u UN rekao je i da Moskva prati i uništava takve vojne isporuke. „Otkako je količina naoružanja u zapadnim skladištima opala, Vašington sa saveznicima u poslednje vreme pokušava da aktivno radi sa trećim zemljama, kupuje oružje i vojnu opremu od njih i otpremaju ih u Ukrajinu“, rekao je ruski diplomata i podsetio da je njegove navode nedavno priznao i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Nebenzja je ukazao da ukrajinske oružane snage nastoje bukvalno da unište Donjeck zapadnim oružjem.

„Tokom cele prošle nedelje, u Donjecku se dešavao pravi masakr zapadnim oružjem. Uz podršku zapadnih država, ukrajinske snage pokušavaju bukvalno da sravne grad (Donjeck)“, rekao je Nebenzja. Sednica SB UN održana je na zahtev Rusije kako bi se razmatrale isporuke zapadnog oružja Ukrajini.

„Kazna za samostalnost“

Nove sankcije Sjedinjenih Američkih Država protiv Rusije usmerene su na ocrnjivanje nepoželjnih i povlačenje veštačkih linija podele među „pravim demokratijama“ i „autokratijama“, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu, komentarišući nove američke sankcije protiv fizičkih i pravnih lica.

U saopštenju se ističe da Vašington ne posustaje u svojoj težnji da „kazni“ Rusiju zbog samostalnog i principijelnog stava po međunarodnim pitanjima.„Situacija se promenila“

„Tajms“ piše da Sjedinjene Države više ne insistiraju na tome da Kijev ne gađa rusku teritoriju.

Pozivajući se na izvor u Pentagonu list navodi da u Americi i dalje imaju iste procene po pitanju eskalacije situacije, ali da strah prema tome nije više isti kao na početku konflikta.

„Situacija se promenila“, navode u Pentagonu i dodaju da u Vašingtonu sada manje strahuju od toga da bi udari ukrajinske vojske po ruskoj teritoriji podstakli Moskvu na drastičnu eskalaciju.

U poslednja 24 sata ukrajinske snage su 41 put gađale teritoriju DNR.

Ruske snage uništile su uporište ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti.

Vazdušna opasnost u Odeskoj oblasti

U Odeskoj oblasti u Ukrajini proglašena je vazdušna opasnost, a neki objekti energetske infrastrukture su pogođeni zbog čega je na hiljade ljudi bez struje. Sirene se čuju i u Nikolajevskoj oblasti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *