Небеска сцена препуна бардова глуме

Nebeska scena prepuna bardova glume

16 marta 2018

MNOGI su se, pogođeni preranim odlaskom Nebojše Glogovca, zapitali – dokle će jačati ta „nebeska scena“, na koju se tokom proteklih nekoliko godina preselila sama naša glumačka reprezentacija. Svi su složni u tome da onaj reditelj „odozgo“ pravi nepogrešiv kasting za najveći film ili predstavu svih vremena, „odvodeći“ najveće majstore našeg glumišta, koje će pamtiti generacije.

Očekivano ili pre „po redu“, budući u poznim godinama, napustili su nas Bora Todorović (83) jula 2014. i Nikola Simić (81) novembra iste godine, te juna 2015. i Đuza Stojiljković (85) i mesec dana zatim Đurđija Cvetić (72)… Krajem marta 2016. godine, posle borbe sa opakom bolešću, opet sasvim neočekivano i svakako prerano, u 38. godini odlazi i popularni i svestrani Marinko Madžgalj. Valtera, ni posle dugogodišnje bolesti, mnogi nisu uspeli da pojme kao smrtnog, ali maja pretprošle godine i Velimir Bata Živojinović se pridružio besmrtnima.

Milorad Mandić Manda upravo je na sahrani Batinoj govorio o tome kako „odabrana nebeska podela postaje sve veća“ – da bi se već sredinom idućeg meseca toj vrsnoj ekipi na nebu i sam pridružio, i to odlazeći u večnost pravo sa scene, baš kao i svojevremeno Miodrag Andrić alijas Ljuba Moljac.

Avusta iste 2016, „najtužnije godine za glumce“, kako ju je Manda nazvao a da je sam nije doživeo ni do polovine, na nebesku scenu stupila je i velika Mira Stupica (93), a godinu dana kasnije i Toma Kuruzović (86).

Manda preminuo tokom predstave

U junu 2017. preminuo je omiljeni Bogoljub Mitić Đoša, septembra te godine opet je plakala cela bivša Jugoslavija opraštajući se od popularnog Smokija, Ljubiše Samardžića (80), jer uvek je teško poverovati da i takve legende umiru. Istog meseca napustila nas je i mlada glumica Irena Mičijević, zvezda serije „Žene sa Dedinja“…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *