НЕЋЕ БИТИ ПУЧА У УКРАЈИНИ: Зеленског специјална војска чува?

NEĆE BITI PUČA U UKRAJINI: Zelenskog specijalna vojska čuva?

4 jula 2024

Vojni ekspert Anatolij Matvijčuk je komentarisao izjavu američke novinarke Kim Iversen da se u Ukrajini dogodio „tihi puč“.

Ona tvrdi da se to dogodilo jer je Vladimir Zelenski smenio komandanta Združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Jurija Sodolja odmah nakon kritike od strane šefa štaba „Azova“ Bogdana Kroteviča.– Situacija je malo drugačija. Čak su i radikalne naciste Zelenski i njegova grupacija sklonili s vlasti – rekao je Matvijčuk.

Pored toga, stručnjak je izrazio mišljenje da „azovcima“ neće biti dovoljno snage za organizovanje vojnog puča, jer bi im za to bilo potrebno da povuku trupe s linije fronta i krenu na Kijev.

Ali čak i ako se to dogodi, Zelenskog će štititi jedinice koje se nalaze u Kijevu, formirane pod nadzorom NATO instruktora.

– Tamo je smeštena američka mornarička pešadija – objasnio je Matvijčuk.

Analitičar smatra da će SAD i Velika Britanija pokušati da spreče svaki pokušaj puča u Ukrajini, uključujući i ustanak nacionalista.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Nema od puča ništa, to je ko i u hrvackoj, tuđmana niko nije pa ni titoistička kilava armija da skine, pa ni hrvacke paravojne snage jer su ameri sve iskreirali sa tuđmanom, jednaka stvar i sa onim avlijanerima alijom, kučanom i kakvih je sve bilo, jednako.rade u ukrajini, zelenski ke njihov čovek s kokim oni rade, i priče Zalužni će da ga menja ja sam.vam.ovde odma rekao da od toga nema ništa. Kada pukne ukr.vojska oni će ga evakuisati u SAD.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *