„Neće biti srpskih izobra na Kosovu“

„Neće biti srpskih izobra na Kosovu“

8 marta 2014

eu kosovo 01Edita Tahiri izjavila da Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu i da je Briselski sporazum označio kraj mešanju Srbije u unutrašnje stvari Kosova.

„Srbija ne može da organizuje izbore na Kosovu. Srbija je susedna zemlja. Sporazum o normalizaciji odnosa, postignut u Briselu, definitnivno je označio kraj bilo kakvog mešanja Srbije u unutrašnje stvari Republike Kosovo“, kazala je Tahiri za Radio Kosova.

Tahiri, koja je i šefica pregovaračkog tima u dijalogu sa Srbijom, podsetila je da Ustav Kosova garantuje pravo na dvojno državljanstvo, što, kako je navela kosovskim Srbima omogućava da glasaju, ali samo putem tehničkih modaliteta koje omogućava misija OEBS-a.

Predstavnici misije OEBS-a, kazali su da još uvek nisu dobili zvaničan poziv da olakšavaju proces glasanja 16. marta, kada će biti održani parlamentarni izbori Srbije.

Kako prenose prištinski mediji, analitičari sa Kosova ocenjuju da je održavanje srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu protivzakonito i van ustavnih okvira Kosova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *