НЕЋЕ ИМ ТАКО ЛАКО ПРОЋИ: Песков озбиљно упозорио Американце!

NEĆE IM TAKO LAKO PROĆI: Peskov ozbiljno upozorio Amerikance!

21 decembra 2016

56f94480c3618892268b4586-peskov-putin-45

Rusija žali što Sjedinjene Američke Države nastavljaju destruktivnu liniju proširenja sankcija protiv Rusije i zemlja će preduzeti odgovarajuće mere, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Žalimo što Vašington nastavlja ovu destruktivnu liniju, mi se i dalje ne slažemo sa ovom linijom i smatramo da ona nanosi vrlo ozbiljnu štetu našim bilateralnim odnosima“, rekao je Peskov.

„Naravno, prema već ustaljenoj praksi, ruska strana će preduzeti odgovarajuće mere. Može se samo još jednom izraziti žaljenje i neshvatanje takve destruktivne tvrdoglavosti od strane naših američkih kolega“, dodao je on. Ministarstvo finansija SAD je u utorak proširilo sankcije prema pravnim i fizičkim licima Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini. Na spisak je dodato sedam fizičkih lica, osam organizacija i dva tankera — „Maršal Žukov“ i „Staljingrad“.

O merama bezbednosti na Putinovoj konferenciji

Svi događaji na kojima učestvuje šef države obezbeđuju se „na najvišem nivou“ i tokom organizacije predstojeće velike konferencije za novinare Vladimira Putina preduzimaju se mere koje odgovaraju trenutnoj situaciji, izjavio je Peskov.

„Naravno da se u organizaciji konferencije za štampu, kao i svih velikih događaja, preduzimaju mere bezbednosti koje odgovaraju aktuelnoj situaciji“, rekao je Peskov novinarima.

„Naravno da se svi događaji na kojima učestvuje lider države obezbeđuju na najvišem nivou“, istakao je Peskov odgovarajući na pitanje o mogućnosti povećanja mera bezbednosti na konferenciji za novinare zbog nedavnog tragičnog događaja — ubistva ambasadora Rusije u Turskoj.

O telefonskom razgovoru Putina i Obame o hakerima

Peskov je komentarisao izjave o pozivu američkog predsednika Baraka Obame Vladimiru Putinu preko „crvenog telefona“ u vezi sa hakerskim napadima. „To je obična zatvorena linija koju lideri država koriste za telefonske razgovore. Takve veze postoje između Moskve i mnogih prestonica sveta. To je veza koja se koristi za poverljive razgovore predsednika država“, istakao je Peskov.

On je dodao da je predsednik SAD više puta pominjao hakerske napade tokom ličnih i telefonskih razgovora.

„Ali nikada nismo mogli da dobijemo neke manje-više razumne razloge za ove optužbe, neke konkretne činjenice ili bilo šta drugo. I svi ovi navodi su potpuno neosnovani i nepotkrepljeni bilo kakvim činjenicama“, dodao je Peskov. Ranije je televizija En-Bi-Si javila da je Obama koristio tzv. „crveni telefon“, hitnu liniju između Vašingtona i Moskve, za razgovor sa ruskim liderom o hakerskim napadima.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Nisu oni kolege ili partneri. To je ološ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *