НЕЋЕТЕ СЕ ШИРИТИ! Лазански стао у одбрану лидера Срба, па једном реченицом самлео НАТО!

NEĆETE SE ŠIRITI! Lazanski stao u odbranu lidera Srba, pa jednom rečenicom samleo NATO!

10 avgusta 2019

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski izjavio je da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik dobro rekao da se u vezi sa Principima za formiranje vlasti na nivou BiH treba rukovoditi onim što piše, odnosno da nigde ne piše da se prihvata MAP.

– Dodik je dobro odgovorio da se treba rukovoditi onim što piše. U ovom sporazumu nigde ne piše da se prihvata MAP, nego se samo kaže da će BiH produbiti saradnju sa NATO-om u smislu kvalitetnije saradnje – rekao je Lazanski.On je podsetio da BiH već ima tu saradnju kroz postojeće sporazume Partnerstvo za mir za saradnju sa NATO-om.

– Nigde u pisanom sporazumu, koji je dostupan, ne vidim da će biti prihvaćen taj Akcioni plan MAP za ovu godinu, to nigde ne stoji u ovom sporazumu koji su postigle tri strane – rekao je Lazanski.

Komentarišući hajku na Dodika da je promenio stav po pitanju neutralnosti, Lazanski je rekao da je sve to bespotrebna politizacija koju određene političke strukture, odnosno stranke u Republici Srpskoj, koriste da bi napale Dodika.

– Republika Srpska jasno stoji na stanovištu vojne neutralnosti, a to je rezolucija koja je doneta u parlamentu Srpske, u kojoj je jasno rečeno da Republika Srpska nije za ulazak BiH u NATO – rekao je Lazanski.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović 5. avgusta su u Sarajevu potpisali dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH, kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savet ministara i dogovorili su izmene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR-a.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pera says:

    Ko normalan moze verovati bivsim Srbima, muslimanima i hrvatima, a da ne govorim o cionistima i natou ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *