НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Ево која ће земља економски престићи Немачку и Јапан до 2026!

NEĆETE VEROVATI: Evo koja će zemlja ekonomski prestići Nemačku i Japan do 2026!

31 decembra 2019

Indija će svoj cilj da joj ekonomija vredi pet biliona dolara dostići do 2026, čime će postati četvrta po veličini privreda na svetu, tvrdi CEBR.

Kako se dodaje u izveštaju Centra za proučavanje ekonomije i biznisa (CEBR) čije je sedište u UK, do 2034. ta južnoazijska zemlja imaće treću po veličini ekonomiju na planeti.„Indija je pretekla Francusku i Veliku Britaniju da bi postala peta ekonomija sveta u 2019. godini. Očekuje se da će preteći nemačku i postati četvrta do 2026, a zatim i Japan kako bi se našla na trećem mestu liste najvećih privreda sveta u 2034“, kaže se u analizi koju prenosi Raša tudej.

Te tri zemlje – Indija, Nemačka i Japan – nastaviće da se bore za poziciju treće svetske ekonomije u narednih 15 godina, tvrdi CEBR.

Centar međutim napominje da slab rast u toku ove godine povećava pritisak za sprovođenje radikalnijih ekonomskih reformi.

Ekonomija Indije, kojja se diči najbržim rastom u svetu, rasla je pet procenata u odnosu na prošlu godinu u periodu od aprila do juna. To je bio najslabiji tempo rasta još od 2013, uglavnom zahvaljujući padu potrošačke tražnje i državne potrošnje usled globalnih trgovinskih konflikta.

Goldman Saks je ovog meseca prognozirao kako će ekonomija Indije ubrzano napredovati u 2020. kako se globalne prilike budu popravljale.

(B92)

KOMENTARI3 komentara

  1. Branko says:

    Kada je Goldman Saks vaskrso!?

  2. Pera says:

    Mora da je istina kad je ovo prognozirao Goldman Saks ?

  3. persida says:

    Goldman ce ocito preneti nesto para u Indiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *