НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ко је Тачијев прадеда!

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ко је Тачијев прадеда!

25 јула 2017

Православни свештеник Радослав Даниловић, који је почетком 20. века прешао у ислам и променио име у Јусуф, ни мање ни више је него прадеда, премијера самопроглашене републике Косово, Хашима Тачија.

Наиме, документ који доказује Тачијеву повезаност са Јусуфом Тачијем чува се у библиотеци манастира Хиландар, а датира из 1898. године, из манастира Соколица.

Примивши ислам, поред жене, попадије са којом је живео, Јусуф Тачи се жени Арнауткињом из неког засеока са Ћићевице. Она умире на порођају са првим дететом. Тек с другом Арнауткињом, која је била из Глоговца, добија деду Хашима Тачија и још четворо деце. Иако као муслиман није добио верску управу над становништвом, већину својих парохијана успео је да преобрати у ислам, вероватно се надајући да ће постати хоџа и поново добити верску управу у Србици. До краја живота, 1929. године, то није успео.

Крсна слава Даниловића била је Митровдан.

(Историја Срба, ФБ налог)

KOMENTARI10 коментара

 1. Hrvomor says:

  to je ono što se kaže da je neko iz loše porodice.

 2. komita says:

  pa vidi mu se po fizionomiji da je pravi crnogorac.

 3. goran says:

  Kuj mu je pradeda? Majmun iz Afriku.

  • padre says:

   A šta su tebi majmuni uradili, pa jih vređaš?Oni gledaju svoja posla,jedu banane i tako to!

 4. Gorčilo says:

  Не бојим се од вражјега кота нека га је ка на гори листа. Већ се бојим од зла домаћега БИЈЕСНА се браћа истурчила. Ни гладна,ни жедна,ни гола,ни боса - већ БИЈЕСНА.

 5. Paštrović says:

  U osam godina mojeg studentskog "staža" koji sam odrađivao u "Studenjaku" (sve redovno), pune tri godine cimeri su mi bili Šipci. Imao sam i, slobodno mogu da kažem, najboljeg druga, Šiptara iz Prizrena-Potkaljaj, katolika. Ni jednu ružnu o njemu ne mogu da prozborim, ako izuzmem onaj trenutak kad je morao da se opredijeli između mene i njegovih, a to su bile one poznate "E-HO" godine na Kosmetu i u SFRJ. Odabrao je njihovu stranu, a to je još jedan plus za njega. I ne vidim zašto bi se ovaj Tači stidio umjesto nas Srba, čiji je sveštenik (njegov đed) odabrao Islam umjesto vjere prađedovske!? Kakva sve sranja čitamo o ovoj našoj vrhuški koja sjedi u Svetom Sinodu, ne bi trebalo da nas čudi da bude još takvih, kao što je bio Hašimov đed. A ima ih, bogme, nije da se ne "naziru"!

 6. Way says:

  Zmijski rod, leže zmijska jaja, pobegao od Hrista radi "lepšeg života". Taj je mrzeo svoj rod kao i ovaj njegov unuk, i nije li on zlikovac iz učk? Svako od nas će dobiti platu po delima svojim dolaskom pravednog carstva Božijeg sa Carem nad carevima, gospodarem nad gospodarima - Isusa Hrista pravednika.

 7. Beli Orao says:

  То ми не треба да знамо то треба само Шиптер да зна ко му је деда био!!!!

  • robokap says:

   А што да то и СРБИ НЕ знају.ЈЕЛ ти стварно верујеш у ВУЧИЋЕВУ ПРИЧУ О ДЕДИ ВУКАШИНУ,Погледај САМО биографије родитеља и предака СЛОБЕ ;ЂИНЂИЋА;ШЕШЕАЉА;ВУКА ;ТАДИЋА;КОШТУНИЦЕ;ВУЧИЋА:"""СВЕ НЕШТО ОКРУГЛО ПА НА ЋОШЕ"".Кад дођеш у било које СРБИЈАНСКО СЕЛО И ПИТАШ ДЕТЕ ЧИЈИ ЈЕ ЗНАЋЕШ БАР 5-6 колена косу му били преци и какви су били људи.ДАНАС СРБИЈОМ ВЛАДАЈУ ЉУДИ о којима имамо ФРИЗИРАНЕ БИОГРАФИЈЕ које најдаље сежу до 1941---све пре тога--ТАБУЛА РАЗА:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u