НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ко је Тачијев прадеда!

NEĆETE VEROVATI ko je Tačijev pradeda!

25 jula 2017

Pravoslavni sveštenik Radoslav Danilović, koji je početkom 20. veka prešao u islam i promenio ime u Jusuf, ni manje ni više je nego pradeda, premijera samoproglašene republike Kosovo, Hašima Tačija.

Naime, dokument koji dokazuje Tačijevu povezanost sa Jusufom Tačijem čuva se u biblioteci manastira Hilandar, a datira iz 1898. godine, iz manastira Sokolica.

Primivši islam, pored žene, popadije sa kojom je živeo, Jusuf Tači se ženi Arnautkinjom iz nekog zaseoka sa Ćićevice. Ona umire na porođaju sa prvim detetom. Tek s drugom Arnautkinjom, koja je bila iz Glogovca, dobija dedu Hašima Tačija i još četvoro dece. Iako kao musliman nije dobio versku upravu nad stanovništvom, većinu svojih parohijana uspeo je da preobrati u islam, verovatno se nadajući da će postati hodža i ponovo dobiti versku upravu u Srbici. Do kraja života, 1929. godine, to nije uspeo.

Krsna slava Danilovića bila je Mitrovdan.

(Istorija Srba, FB nalog)

KOMENTARI10 komentara

 1. Hrvomor says:

  to je ono što se kaže da je neko iz loše porodice.

 2. komita says:

  pa vidi mu se po fizionomiji da je pravi crnogorac.

 3. goran says:

  Kuj mu je pradeda? Majmun iz Afriku.

  • padre says:

   A šta su tebi majmuni uradili, pa jih vređaš?Oni gledaju svoja posla,jedu banane i tako to!

 4. Gorčilo says:

  Ne bojim se od vražjega kota neka ga je ka na gori lista. Već se bojim od zla domaćega BIJESNA se braća isturčila. Ni gladna,ni žedna,ni gola,ni bosa - već BIJESNA.

 5. Paštrović says:

  U osam godina mojeg studentskog "staža" koji sam odrađivao u "Studenjaku" (sve redovno), pune tri godine cimeri su mi bili Šipci. Imao sam i, slobodno mogu da kažem, najboljeg druga, Šiptara iz Prizrena-Potkaljaj, katolika. Ni jednu ružnu o njemu ne mogu da prozborim, ako izuzmem onaj trenutak kad je morao da se opredijeli između mene i njegovih, a to su bile one poznate "E-HO" godine na Kosmetu i u SFRJ. Odabrao je njihovu stranu, a to je još jedan plus za njega. I ne vidim zašto bi se ovaj Tači stidio umjesto nas Srba, čiji je sveštenik (njegov đed) odabrao Islam umjesto vjere prađedovske!? Kakva sve sranja čitamo o ovoj našoj vrhuški koja sjedi u Svetom Sinodu, ne bi trebalo da nas čudi da bude još takvih, kao što je bio Hašimov đed. A ima ih, bogme, nije da se ne "naziru"!

 6. Way says:

  Zmijski rod, leže zmijska jaja, pobegao od Hrista radi "lepšeg života". Taj je mrzeo svoj rod kao i ovaj njegov unuk, i nije li on zlikovac iz učk? Svako od nas će dobiti platu po delima svojim dolaskom pravednog carstva Božijeg sa Carem nad carevima, gospodarem nad gospodarima - Isusa Hrista pravednika.

 7. Beli Orao says:

  To mi ne treba da znamo to treba samo Šipter da zna ko mu je deda bio!!!!

  • robokap says:

   A što da to i SRBI NE znaju.JEL ti stvarno veruješ u VUČIĆEVU PRIČU O DEDI VUKAŠINU,Pogledaj SAMO biografije roditelja i predaka SLOBE ;ĐINĐIĆA;ŠEŠEALJA;VUKA ;TADIĆA;KOŠTUNICE;VUČIĆA:"""SVE NEŠTO OKRUGLO PA NA ĆOŠE"".Kad dođeš u bilo koje SRBIJANSKO SELO I PITAŠ DETE ČIJI JE ZNAĆEŠ BAR 5-6 kolena kosu mu bili preci i kakvi su bili ljudi.DANAS SRBIJOM VLADAJU LJUDI o kojima imamo FRIZIRANE BIOGRAFIJE koje najdalje sežu do 1941---sve pre toga--TABULA RAZA:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *