НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ зашто САД повлачи Ф-22 са Блиског истока, и мења га старијим моделом! (ВИДЕО)

NEĆETE VEROVATI zašto SAD povlači F-22 sa Bliskog istoka, i menja ga starijim modelom! (VIDEO)

10 marta 2019

SAD povlače svoje F-22 raptore iz regiona Bliskog istoka nakon što su ih rasporedili pre pet godina, a Nacionalni interes je izvestio o tome prošle nedelje.

Prema izveštaju, američko vazduhoplovstvo će zameniti svoje F-22 raptore svojim starijim borbenim avionima F-15.

“Vazduhoplovstvo nije imalo izbora nego da povuče Raptore koji su nevidljivi za radare. Borimo se da obnovimo svoju proizvodnju i resurse nakon uništenja baze vazduhoplovnih snaga Tindala, inače njihovog glavnog centra, u uraganu Majkl u oktobru 2018. godine”, izjavio je Nacionalni interes na njihovoj veb stranici.„Trenutno nema F-22, ali su američke vazduhoplovne snage rasporedile F-15C u jugozapadnu Aziju“, saopštilo je američko vazduhoplovno središte.

“Ovo je i rutinska rotacija aviona kako bi što bolje ispunili operativne zahteve, održali superiornost u vazduhu i zaštitili snage na zemlji”, dodato je.

„Godinama je F-22 bio superioran u vazduhu, a prvo je bio angažovan u 2014. godini u borbi protiv protiv Islamske države“, napisao je Brajan Everstin, vojni ekspert.

F-22 je korišćen za vazdušne napade na sirijsku vojsku 14. aprila 2018. godine.

„Zahvaljujući jedinstvenim mogućnostima pete generacije, F-22 je bio jedini avion pogodan za rad u sirijskim integrisanim sistemima protivvazdušne odbrane, koji osim njihove neutralizacije, je pružao konstantnu vazdušnu podršku SAD, koaliciji i partnerima na terenu u Siriji“, rečeno je posle napada u aprilu 2018. godine.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    Nevidljiv za radare a za Budjanovce?

  2. milorad2 says:

    uragani su problem? Evo stiže još par komada :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *