НЕЧУВЕНО – АМЕРИКА ПРЕТИ целом Истоку!

NEČUVENO – AMERIKA PRETI celom Istoku!

29 marta 2019

Vašington će razmeštanje vojnika „spoljnih igrača van granica Zapadne hemisfere“ u Venecuelu smatrati direktnom pretnjom svetu i bezbednosti„, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

„Ozbiljno upozoravamo spoljne igrače van Zapadne hemisfere na raspoređivanje vojne imovine u Venecueli ili negde drugde na Zapadnoj hemisferi sa namerom da se uspostave ili prošire vojne operacije. Ovakve provokativne akcije smatraćemo za direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti u regionu“, istakao je Bolton.Osim toga, Bolton je osudio vlasti Venecuele da pokušavaju da ostanu na vlasti koristeći „rusko vojno osoblje i oružje“. On je dodao da Sjedinjene Američke Države obećavaju da će nastaviti da štite svoje interese na Zapadnoj hemisferi.

Ranije je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, odgovarajući na zahtev da komentariše izjave američkog predsednika o dolasku ruskih specijalista u Venecuelu i njegov poziv Rusiji da napuste ovu zemlju, istakao da su Sjedinjene Američke Države prisutne u mnogim delovima sveta i da njima niko ne govori gde da budu ili ne budu. Rusija se takođe nada na poštovanje njenog prava da gradi bilateralne odnose. Portparol predsednika podsetio je da je Rusija uputila svoje predstavnike u Venecuelu u okviru zaključenih ugovora u oblasti vojno-tehničke saradnje i drugih oblasti.

Peskov je istakao da bilateralni odnosi Rusije sa drugim zemljama ne treba da brunu druge državama i da se Moskva ne meša u unutrašnje poslove Venecuele i očekuje da i drugi krenu istim putem.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. padre says:

  Ako nisu dosad, sad ima da se ukenjaju!Ej, sam Bolton jim pripretio i to u ime cele Amerike!

 2. milorad2 says:

  hahha mogu oni da prete kolko hoće a rusi i kinezi će raditi ono što je neophodno da spreče njihova ludovanja, vreme praznih priča i pretnju je prošlo i to im je jasno sapopšteno još pre 2 godine, ako hoće rat imaće ga bilo gde i bilo kada.Amerrika je definitivvno ušla u svoju fazu imperijalnog ludila i takve bolkesti leče samo bombe i to po ameirčkim gradovima, vreme ratovanja za svetsku hegemoniju na teriotorijama tudjih država i naroda bez posledica za sopstvenu kuću je prošlo, prošlo je sa bombama u rusko mmetrou, u ruskim školama una ruskim prugama, rusima je jasno ko je pokušao teroristički talas na njhiovu zemlju i tu više neće biti razgovora.Venecuela je sada primer specijalnog teroristikog rata protiv nacija i država koje opušteno i bezočno primenjuje američka vojno špijunska mašina, jer nemoguže je da 250x za god. dana otkaže ceo energetski sisitem u državi samo od sebe pa makako loše da je održavan.To je troristički napad na NAROD vnenecuele i može se svrstati u katgegoriju zločina protiv čovečnosti , jer je to namerno izazivanje humanitarne krize velikih razmera.Ako se USA upuštaju u takve niskosti sa njima više nema razgovora niti treba razgovarati, jer sa teroristima se ne pregovara a uSA su u vom trenutku uprvo to, odmetnuta teroristička država koja maltretira i napada sve redom.Dokle će to traqjati bez ozbiljnog odgovora i JAKOG udara po USA nije teško predvideti.Svete je na ivici velikog rata i to je sada očigledno.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  kauboji su sasvim skrenuli s pameti, kao i Đon Vejn.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  E moram još ovo da kažem-ova slika gore, arhitektura i zastava...Rajhstag i zastava 3.Rajha, ne može da se ne dovede u neverovatnu sličnost.

 5. A akoM says:

  I što tu ima čudnog?!?Bilo bi čudno da nije tako!Čudno je kad USA-Zapad meće svoje A-rakete i vojsku na Ruske granice pripremajući evidentan iznenadni poražavajući prvi udar a Rusija to dozvoljava!To je čudno!Svaka normalna Supersila,pa i sila,to ne bi dozvolila!Kao što ni Izrael ne dozvoljava niti će dozvoliti gomilanje neprijateljskih vojski na svojim granicama!Daklen,čudna je Rusija!Ne usudi se očistiti vlastito dvorište,a metala bi svoje A-rakete u USA dvorište kao da su i Amerikanci papani!Ne shvaćajući da će ih USA od tamo očistiti kao malu djecu,kad pretjeraju!Nikad,ali baš nikad Rusi,Kinezi i ostali neprijatelji USA,neće imati svoje A-rakete u južnoj Americi!

 6. A akoM says:

  A još je čudnije da Rusija,Kina i saveznici,ne nabijaju već isti takav i veći diktat u Euro-Aziji,svojim protivnicima!Nego trpe i čekaju da budu okruženi,napadnuti i uništeni!A USA se ponaša logično!Ne dozvoljava da je neprijatelj ugrožava u njenom dvorištu!I koristi priliku da ugrožava neprijatelja u njegovom dvorištu,ako to njeni protivnici dopuštaju,a dopuštaju!

 7. Beli Orao says:

  Pritisak se povećaba , to ameri i osjećaju, gube poslušne jedne za drugim tj.otkazuju im poslušnost. Rusija i Kina su im pokazali koko se to radi i da se priključe putu svile sa tim ostaje ami tržište sve kraćih i kraćih rukava! Evropa im sve više okreće leđa. AMERI što ste tražili GLEDAJTE. !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *