„Нек знају Срби са Косова…“ – Порука из Русије ОДЗВАЊА СРБИЈОМ!

„Nek znaju Srbi sa Kosova…“ – Poruka iz Rusije ODZVANJA SRBIJOM!

12 oktobra 2018

Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

To je ocenjeno je na sastanku koji su održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku u Savetu Federacije Rusije, Konstantin Kosačov.Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci ove zemlje u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

– Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244 – rekao je Popović i dodao da „jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu“, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

– Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju – istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije.

Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak i povratak Srba na Kosovo, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI11 komentara

 1. Deda Micko says:

  Svi rade isto, da se pomogne Srbima na severu Kosova (sto je svakako dobro), ali ne i da se postavi pitanje statusa Kosova kao srpske teritorije. Putin duva u istu tikvu kao i Vucic i njegov mezimac Taci.

  • Milica says:

   "Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Dakle rešenje po pitanju Kosova mora biti u skladu sa Ustavom Srbije. Čitaš li nekad Ustav Republike Srbije? Preambula glsi: Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih građana i etničkih zajednica u Srbiji, polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima, građani Srbije donose...

  • padre says:

   A šta bi ti hteo, da Putin ubedi Vučiča, da se bori za Kosovo?

   • Deda Micko says:

    Apsolutno, Putin treba da smeni Vucica i dovede svog coveka na vlast, ako mu je stalo do Srbije kao interesne zone. Cinjenica da on to ne zeli da uradi jasno pokazuje da Srbija i njeni problemi nisu na celu liste ruskih interesa.

    • Milivoj Trbojevic says:

     Deda tvoj je komentar naj bolji ziv ti bijo sve je receno

 2. dragan10 says:

  ovo je za DEDU

 3. opet ja says:

  Za razliku od Vučića, Putin i Rusi su jasni da je Ustav Srbije osnova. Vučić je taj koji bi da otcepi deo teritorije Srbije i pokloni ga narko državi.

  • Deda Micko says:

   Zato onda Putin uopste prima Vucica i daje mu podrsku? Zato sto je posao vec ugovoren sa zapadnim partnerima.

   • Nina says:

    Ukucajte u gugl ovaj naslov : "Vučić nije dobio odobrenje Putina za svoju verziju priznanja Kosova" pa iz dobijenog teksta videćete veliko iznenadjenje tj. varijantu po kojoj kako navode Kina bi predložila da svetska organizacija prizna Kosovo...

   • Nina says:

    Ukucajte u gugl ovaj naslov : "Vučić nije dobio odobrenje Putina za svoju verziju priznanja Kosova" pa iz dobijenog teksta videćete veliko iznenadjenje tj. varijantu po kojoj kako navode Kina bi predložila da svetska organizacija prizna Kosovo...

 4. Dane Radakovic says:

  samo se rusija bori za pravoslavlje na celu sa CAROM PUTINOM srbija se nemoze boriti sad, sa ustasama i bosnjacima i siftarima i crnogorcima i izdajnicima u beogradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *