НЕКА ХВАЛА! Јоханес Хан обећао Србији више поглавља следеће године!

NEKA HVALA! Johanes Han obećao Srbiji više poglavlja sledeće godine!

13 decembra 2016

johanes-han-3r4

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je večeras da veruje da će Srbija sledeće godine otvoriti više poglavlja nego u ovoj godini.

Han je na konferenciji za novinare posle međuvladine konferencije u Briselu, rekao da je odlučeno da danas budu otvorena dva poglavlja, ali da je siguran da će Srbija uskoro otvoriti i Poglavlje 26, posle čega će se videti dalji koraci.

On je naveo da EU ima 28 zemalja članica, da uvek postoje diskusije o otvaranju poglavlja, da “za neke odluke treba vremena”, ali da je siguran da to što Poglavlje 26 nije otvoreno neće imati uticaja na pregovarački proces.

– “Mislim da nismo izgubili puno vremena” – rekao je Han.

On je istakao da je siguran da će u 2017. godini biti otvoreno više poglavlja nego ove godine, tokom koje je Srbija otvorila četiri poglavlja.

Upitan kako komentariše to što je premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio da ne prisustvuje međuvladinoj konferenciji, Han je rekao da poštuje to što je Vučić ranije prisustvovao međuvladinim konferencijama, što, naveo je, pokazuje njegovu posvećenost evropskom putu Srbije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. bata surda says:

    Koja faca, orah iz ruke da mu ne uzmes.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *