НЕКА КРЕНЕ КО СМЕ: На Крим стиже пук најбољих руских специјалаца (ВИДЕО)

НЕКА КРЕНЕ КО СМЕ: На Крим стиже пук најбољих руских специјалаца (ВИДЕО)

25 марта 2021

Руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да ће се у Феодосији појавити нови пук ваздушно-десантне војске (ВДВ).

„Као део изградње борбених способности војске, ове године планирано је да се до краја године заврши размештање трећег ваздушно-десантног пука 76. дивизије у Пскову ради реорганизације 56. ваздушно-десантне јуришне бригаде у 56. ваздушно-десантни пук са сталном базом у Феодосији“, рекао је министарна данашњем састанку одбора Министарства одбране.Тренутно је 56. ваздушно-десантна јуришна бригада Ваздушно-десантних снага распоређена у Волгоградској области, а ваздушно-десантни јуришни батаљон Ваздушно-десантних снага налази се у Феодосији.

Шојгу је такође додао да су ваздушно-десантне трупе достигле нови квалитативни ниво „брзог одговора на претње војној безбедности земље“.

Од 16. до 19. марта на Криму су одржане велике падобранске вежбе. Ваздушно-десантни и артиљеријски пукови Новоросијских гардијских ваздухопловних снага распоређени су на полуострво. Укупно је у вежбама на војном полигону на рту Опук било укључено више од две хиљаде војника и 500 јединица војне и специјалне опреме.

Како је раније известио председник Крима, Сергеј Аксјонов, нови ваздухопловни пук у републици, поред ваздухопловних јединица које су већ биле распоређене на полуострву, требало је да буде створен до 2021. године.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u