НЕКА МУ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА: Преминуо Горан Хаџић!

NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Preminuo Goran Hadžić!

13 jula 2016

Hadzic7Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić preminuo je večeras u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina u Novom Sadu, saznaju „Novosti“.

Kako saznajemo, njemu je pozlilo u kući, a onda je odvežen u tu ustanovu. Pretpostavlja se da je reč o trombu u plućima.

Hadžić je bio narušenog zdravlja, a u poslednjih mesec dana dva puta je bio u bolnici.

Njega su vlasti Srbije uhapsile u 2011. godini kao poslednjeg optuženog u bekstvu, a suđenje je počelo u oktobru 2012.

Suđenje Goranu Hadžiću praktično je bilo u prekidu od oktobra 2014, kada je, na polovini dokaznog postupka odbrane, utvrđeno da on boluje od moždanog tumora koji je nemoguće operisati.

Hadžić, koji je imao tumor na mozgu, pušten je u aprilu 2015. godine na privremenu slobodu radi lečenja. Početkom aprila 2016. većina u Raspravnom veću zaključila je da on nije sposoban za suđenje i obustavila postupak na neodređeno vreme.

Bivšem predsedniku RSK sudilo se u Haškom tribunalu po 14 tačaka za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, zbog navodne umešanosti u prisilno premeštanje i ubistva hiljada nesrpskih civila iz Hrvatske u periodu od 1991. do 1993. godine.

KOMENTARI6 komentara

 1. Portopranco says:

  Vječna slava i hvala heroju Goranu Hadžiću.

 2. Dražen Jovan Petrović says:

  Heroj! Stao je na čelo naroda kad je bilo najteže i branio pravo naroda na ravnopravnost i slobodu. U našem razumu i srcima hrabri i plemeniti narodni tribun Goran Hadžić živjet će vječno.

 3. rema says:

  Počivaj u miru Srbendo.

 4. Major Dangić says:

  Bog da ti dušu prosti brate Gorane.

 5. Kulak says:

  Slava ti i hvala!

 6. DFVT says:

  SLAVA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *