НЕКА СЕ СПРЕМИ НАТО И ЦЕО ЗАПАД – Стиже С-500!

NEKA SE SPREMI NATO I CEO ZAPAD – Stiže S-500!

12 aprila 2016

7RIA-326641-PreviewRuski odbrambeni ruski sistem S-500 nadmašiće sve do sada poznate raketne štitove, računajući ruski S-400 i američki Patriot advansed kapabiliti 3, i sasvim zatvoriti nebo na udaljenosti do 600 kilometara. Ovaj protivvazdušni raketni sistem dalekog dometa moći će da presreće ne samo aerodinamične ciljeve, kao što su avioni i helikopteri, već i balističke i krstareće projektile.

Ruski vojni izvori navode da će S-500, koji je u fazi dovršavanja, u naredne dve godine dobiti nove nečujne radio stanice.

Radio stanice prethodnih generacija radile su na ranije određenim frekvencijama, čime se povećavala verovatnost praćenja i presretanja informacija, dok kod novih sistema takve situacije neće biti moguće.

Za prenos podataka najvažniji su radarska nevidljivost i neosetljivost na smetnje, kako neprijatelj ne bi mogao ništa da čuje.

S-500 – raketni sistem nove generacije klase zemlja-vazduh koncerna „Almaz-Antej“ jeste univerzalni kompleks dalekog dometa i presretanja na velikim visinama sa povećanim potencijalom protivraketne odbrane.

Sistem će osetno nadmašiti trenutno najnapredniji kompleks „S-400 trijumf“, koji se istakao u operaciji Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji, pokrivši celu teritoriju te zemlje (radijus delovanja od 400 kilometara), čime ga je učinio „zonom zabrane leta“.

U odnosu na tražene sisteme S-300 i S-400, koje su kupili Iran i Kina, S-500 može da prepoznaje ciljeve na visinama do 50 kilometara i pri njihovoj i najminimalnijoj visini od 50 do 100 metara.

S-500 može da otkrije i istovremeno gađa do deset balističkih nadzvučnih ciljeva, kao i da gađa bojeve glave nadzvučnih projektila.

(Vesti)

KOMENTARI12 komentara

 1. Baja says:

  Dobar naslov:Neka se "Spreme". Mi smo spremni od Oluje naovamo....

  • kuruz strave says:

   HRVACKI KOPAČI PO KONTEJNERIMA, KAKO KRIZA U RVATA ?

 2. rema says:

  Gotovi ste Baja! Stižemo!

 3. Krajisnik says:

  E moj Baja pitaj oca i dida kako ste bezali pred sacicom srba. A zamisli da nas nije prodao Milosevic kakav bi ishod bio. Budi realan!

 4. oko says:

  eko ce dobiti po p...i ili zapad ili istok balkan ce goreti jer nezna kom ce se prikloniti ili zapadu ili istoku

 5. M says:

  A sto je s krstarecim raketama koje lete 2,5 m iznad zemlje?

 6. Baja says:

  Rema, Docekacu vas sa prsutom i bukarom vina.....

 7. rema says:

  Baja šta će nam tvoja pršuta i vino? Neće biti mesta ustašama na srpskoj svetoj zemlji. ŽIVELA VELIKA SRBIJA!

  • maxa says:

   ebo te seselj cirkusant, osvesti se!

 8. Baja says:

  Pa da vas otrujem konjislave jedan,hhahahahahahahahaha

 9. Lajla says:

  Dobro je dok smo mi svi jos tu gde smo.Malo zezanja,ne skodi.

 10. Batina says:

  Baja, utera ti slon do jaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *