НЕКО ЈЕ УКРАО 45 тона српског злата из Швајцарске!

NEKO JE UKRAO 45 tona srpskog zlata iz Švajcarske!

17 avgusta 2016

zlato-1-790x408Od ukupnih zlatnih rezervi 1,01 tona se nalazi u Bazelu, a ostatak u Trezoru NBS, rekla je Tabaković, na prezentaciji avgustovskog Izveštaja o inflaciji u zgradi NBS.

Prema njenim rečima, pitanjem kako je od 46 tona zlata pohranjenih u Bazelu ostala samo jedna tona, još dugo će se baviti nadležni ljudi u Srbiji.

Neto devizne rezerve NBS povećane su od početka 2015. za 85 miliona evra, po osnovu intervencija centralne banke na međubankarskom deviznom tržištu.

Kako je istakla guverner NBS Jorgovanka Tabaković rezerve u zlatu iznose 18,3 tone.

Na pitanje da li je NBS intervencijama na međubankarskom deviznom tržištu uticala na smanjenje prometa deviza, Tabaković je istakla da takva konstatacija ne stoji, i da je prosečni mesečni promet na tom tržištu iznosio oko 590 miliona evra od početka ove godine.

Kako je objasnila, NBS kada prodaje devize to čini da bi sprečila veće volatilnosti kursa, a kada kupuje to radi vrlo obazrivo i odmereno, vodeći računa o tome da ne „guši“ trgovanje.

– Svaka naša reakcija je dobro odmerena i ima jedini cilj – da održimo finansijsku stabilnost i stabilnost deviznog kursa dinara, kao i da povratimo poverenje koje je vrlo poljuljano na finansijskim režištima – naglasila je Tabaković.

Guverner je, pri tome, istakla da je uloga centralne banke, između ostalog, i to da prati trgovanje na međubankarskom deviznom tržištu, kako se na njemu ne bi pojavili finansijski derivati koji bi, kako je rekla, „zagadili“ to tržište, i da stoga prati ko, koliko i za koje namene kupuje devize, kako to prikazuje, kako prikazuje dobit, i slično.

KOMENTARI49 komentara

 1. Harry Neron says:

  Niko nije ukrao zlata jer je to zlato bilo vlastništvo NBJ i 2001. godine podeljeno sledbenicima po ex SFRJ. Srbijaje po toj podeli dobila 36% tog zlata.

  • Anatema says:

   Da prostite, nije to podela, nego je Srbija prisiljena bombama da vam da 64% svog zlata. Vi nikad niste imali zlata više od nekoliko kila i to ste nabavili vadeći zlatne zube srpskim žrtvama koje ste genocidašili po hrvatskoj. Danas se javljaš kao da ste vi stvarno bili vlasnici 64% zlata Srbije. Ko li vas ugurava na ovah sajt, nije mi jasno.

   • Propala Hercegbosna says:

    Hrvati,kao poznat lesinarski narod bez ijedne pozitivne uloge za civilizaciju, cupali su zlatne zube i prstenje i jevrejima pa i ciganima. To je posebno ruzan i odvratan narod vatikanoidne satanisticko nacisticke veroispovesti sociopatskog mentaliteta.

    • Hans says:

     'alo! Ne govori u ime svih Hrvata. Da ne govorim sad o vama, kako su Srpkinje bile radodajke turcima... Joooj, bio je dobar kralj Tomislav i Hrvati 927-e, zar ne? Pa se tako zahvaljuješ.

   • Harry Neron says:

    Mešaš babe i žabe ko tvoja guvernerka estradnog imena i prezimena. Investiciono zlato i industrisko zlato za kič ( nakit, zubi,....) su dve sasvim različite stvari.

   • Branko Samac says:

    Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide.

    • Hans says:

     ... Pa onda poslije slijedi "Hrvati mrze Srbe" "Hrvati ovo, Hrvati ono..." I uzrok toga je? Pa vidiš i sam što si napisao. Onda slijedi "WE DINDU NUFFIN, WE GUD BOIS". -_-

 2. Primat says:

  Izvesno je da će posle Koštunice, Đinđića, Tadića, Dačića, Vučića i Nikolića, na vlast biti izabrani njihovi direktni ili indirektni potomci, ili partijski potomci. Zato bih molio Intermagazin da im postavi jednu teoretsku internagaznu minu i da nas ponovo obavesti koliko zlata ima Srbija 2025, tako da možemo doći do infinitezimalnog računa kojom brzinom srpski vladari kradu zlato. Mislim, taj infinitezimalni račun će na kraju izbaciti "približno nula", jer nula nikad ne može da bude, ali će nam biti jasno kada smo na infinitezimalnoj nuli. (E, jesam ga sročio. Sam se sebi divim, da čak nema veze šta je tačno a šta ne. I sve samo za jednu golu krađu golaća na vlasti u zadnjih 16 godina)

 3. hrvoja says:

  pa to jr titino zlato hhhhhhh zaradeno u srbiji srbijo jos te kradu i pokradaju imali srba u srbiji

 4. G.D says:

  haha sve su vama pokrali jadnici smrdijanski! Bolje je da vratite sve sto ste pokrali decenijama pod vasim balkanskim kasapinom i koljacem slobom,pa da platite cijelom Balkanu odstetu za vase ratne zlocine a onda da postanete dio velike Nezavisne Drzave Hrvatske! Hahaha

  • Barakuda says:

   ZA G.D. Ti mora da si neki poseban kreten u toj falšoj naciji koja se naziva hrvatima ! Gdje bi bili 1918 da vas srpski kralj Aleksandar nije primio u krilo, ko vam je dao identitet, pa ni konja nikada niste vidjeli dok ga austrijanci nisu doveli da čistite govna iza njega ! Reci mi koju ste kulturnu ustanovu sagradili vi sami kao narod !? Reci koju ste crkvu sagradili vi u nekom vijeku vašeg postojanja ? Da znaš koliki si primat, među ostalima primatima, pokrio bi se ušima smradu smrdljivi ! Jel to pišeš sam, ili ti pomažu i ostali primati ?

   • G.D says:

    dok smo mi bili glavni branitelji krscanstva protiv turaka vi ste bili nabijani na kolje srbijanska pseta,a vase zene su 500 godina jebali vasi gospodari turci,age i bjegovi,pa ste se tako rodili vi danasnji srbi?! Hahaha sut tamo cigane poturicki,mi hrvati smo arijevska rasa gospodarska!

    • Propala Hercegbosna says:

     Jadnice, propalitetu iz Hercegbosne,ridikulu propale NDH, iz kojeg kontejnera se ti javljas iz ponovo propalitetne Hrvacke ???

     • G.D says:

      haha propali....misli gdje ces bjezat ako budes imao gdje...jer dolazimo sa brigadama bojovnika da zauvijek zatremo sjeme smrdijancima i nacinimo od smrdije svoju pokrajinu! Hahaha

    • Propala Hercegbosna says:

     Pa KROmanjonce tupi, kad ste tako "pametni" sto ste upravo popusili u kosarci ??? Zasto ste proterani iz Republike Srpske a i u Srbiji-Vojvodini vas je ostalo 45.000 starkelja ala nepokretni krmak Canak ??? Kad ste "pametni" zasto onda mladi KROmanjonci bezeci iz kopacko-kontejnerske "lijepe" vam drzavice proklinju i hrvacku i branioce i drzavu i bedu u kojoj zive vec 20 godina ??? Vi za sledecih 20 godina ili pre necete postojati, pretvoricete se u ciganske lutalice u potrazi za hranom po EUropskim kontejnerima.

     • G.D says:

      sjeme cemo vam zatrti sa svojim brigadama bojovnickim u samoj srbiji! Istrijebit cemo vas da ne postojite ni u udzbenicima historije! srbija ce bit pokrajina velike drzave Hrvatske! ZA DOM SPREMNI srbijanska pseta! Hahaha

  • Hans says:

   Jbte koji troll, hahahah. "decenijama" hahahaha... xDD

 5. Radovan says:

  Kakvi ljudi,takvi razgovori.Velika je hrabrost biti glup i pretiti mastom,a na samom delu biti ljigavac bez kicmenjak sa zecijim srcem.

  • G.D says:

   pokazali smo vam u JASENOVCU! Ali izgleda davam ta lekcija nije bila dovoljna,pa smo vam dali nove- BLJESAK i OLUJU! A izgleda da srbijanska pseta hocete jos jednu lekciju. Dobit cete je! Dobit cete novi JASENOVAC ali ovaj puta u srbiji! Necete imat gdje da bjezite srbijanske svinje! Zato cemo vas kklat lagano! Hahahah! ZA DOM SPREMNI pseta ciganska!

   • n.n says: says:

    KURBAti su izmet ljudskoga roda (govna), Adolf Hitler.

   • Hrvacko Svinjarevo says:

    VI HRVATI STE NAŠIH ANUSA NUSPROIZVODI :-)

 6. Daroslav Gužvić says:

  Ako je zlato naše, ako postoje ulazni papiri na tom depozitnom mestu (pretpostavljam Međunarodna Banka za Poravnanje - International Settlement Bank, Basel) tada je unapred i blanko dato ovlašćenje da se iz depozita izmiruju dugovi i poravnavaju sa potraživanjima drugih tzv Nacionalnih Banaka. International Settlement Bank, Basel je inače jedna od ključnih institucija dogovora u Bretonvudsu i ona je trebalo da posluži za poravnanje kursnih fluktuacija i umirenje tržišta deviza. Za vreme rata je bila duboko involvirana u saradnju sa nacistima. Posle rata su sve to odmah priznali (praktično su bili među-korak za finasiranje nemačke ratne mašinerije) i dobili od istih gazda (međunarodni lihvarski kapital) nove zadatke i ime. Ona je mnogo važniji instrument za kontrolu finasija i finasijske stabilnosti država od MMF ili SB. To se još davne 1978 vrlo detaljno predavalo na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu na kursu koji je držao dr. Ljubiša Adamović u okviru predmeta Međunarodni Ekonnomski Odnosi I Ko je bio zainteresovan mogao je da istražuje dalje. Prema tome stavili smo zlato u kockarnicu a ne znamo šta se desilo ili svedoči naivnu francusku sobaricu u liku naše guvrnerke, ili potvrđuje "snagu" Prištinskog Univerziteta i onoga što je tamo naučila. Ali bez obzira na sve potrebno je uraditi isleđivanje i videti gde se sve naš novac u obliku zlatnih depozita, takođe nalazi.

  • Harry Neron says:

   U prvom postu sam napisao što se desilo tim zlatom u Baselu koji je bio rezerva NBJ ( podelejn po sukcesiskom sporazumu među sledbenice ex SFRJ) ali problem je vaša guvernerka estradnog imena i prezimena, koja u svom saopštenju meša babe i žabe. U vašem primeru sa Baselom ne radi se o 46 tona zlata nego o vašem delu tog zlata ( cca 36%/ 16 tona;SRJ)i šta se sa vašim zlatom događalo u poslednjih 15 godina. Ali to nije problem Basela nego vas samih.

 7. Antikrist says:

  GD čovječe kako to pišeš, odakle ti tolika mržnja, vjeruješ li ti u Boga, pomoliš li se ikad? Samo su neka pitanja koja trebaš da odhovoriš sam sebi, Srbi kao i Hrvati nikad nisu bili slobodan narod, a da se ne vraćam stotine godina unazad i da objašnjavam, uzmi i pročitaj neku knjigu, gledaj komedije, slušaj veselu glazbu, tvoje riječi su toliko pune zla i mržnje, vjerovatno te roditelji nisu naučili ništa do, da mrziš, imaš li djecu ili si ti djete, koje su tvoje kao ljudske kvalitete, pusti Srbe i kako već kažeš "nabijaj svoje političare na kolce, koji kradu i pljačkaju godinama... A ne gledaj šta se dešava na drugoj strani ili u tuđim granicama, ljubav prema bližnjemu, i vjera u Boga će te osloboditi mržnje..

  • G.D says:

   jebat cemo vam svje po spisku srbijanska gamadi! Sjeme cemo vam ovaj puta zatrti u smrdiji i dovrsiti sa vama ono sto smo zapoceli u Jasenovcu! Hahaha pseta ciganska smrdijanska!

 8. zx says:

  samo se tako i umete boriti,po logorima klati decu,a sto se tice semena,vi ste hrvati srbskog semena,samo ste se pokatolicili,a kad puknu unija,i nato doci cemo na ruskim7 tenkovima da vratimo sto ste nam sa amerima ukrali,i necemo imati logore za decu,zgazicemo samo vas za dom spremne,jer mi smo pravoslavni vitezovi,a ne picke i ubice nejaci kao vi

  • G.D says:

   haha cus ovoga ''pravoslavni vitezovi'''! Hahaha ne balegaj smradu smrdijanski a onih 10.000 muslimana koje ste poklali u srebrenici? O tome ima Bakir Izetbegovic najbolje podatke! Pa jos stotine hiljada koje ste pobili pa sakrili,ali su vas oktrili nasi savjeznici Amerikanci? Genocidni koljaci i ubice ste vi,kakvi ''pravoslavni vitezovi''! Hahaha!

   • Hans says:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, ovo je prejako! HAHAHA, ne mogu više od smijeha da se pomijeram! xDDDDDDDD

  • milojko says:

   Zgazit će te ih kao na Lijevča polju!

 9. DRAGANešković says:

  Pa to zlati nij poput krompira, nije ukraden, njegovo preuzimanje i odvođenje ima ne verovatno proceduru i trag je vrlo jasan. Jedino što mi smeta u ovoj konstantacije u tome što se ne uzme u obzira da zlato nije preuzeto, da zlato nije uzete, već je " ZLATO PRODATO", i zlato je i dalje u Bazelskom trezoeru samo je kroz papirologiju promenilo vlasništvo a stari vlasnik, Srbija je novac sa svog deviznog računa u banci u Bazerlu prepakao, prelio na svoj devizni račun i sada u horu sa svim i njegov glas se čuje da je neko ukrao. Sve pacijenti.

 10. bobby simic says:

  vi neznate za stid zato ste samo sluge zapadu a naj vise se plasite nemacke ako nemacka vam okrene ledja vi ste nikoj nista.........................

 11. Ognjen says:

  Hrvati pokatoliceni Srbi znaci najgori Srpski šljam, to ste vi.

 12. Aleksandar Mihailovic says:

  Švajcarci su po pitanju zlata i deviznih rezervi izuzetno pedantni i precizni i veoma lako se može ustanoviti ko je uzeo zlato, srpsko a ne od YU koje je podeljeno. U vreme DOS-a je najviše pljačkano i prebacivano u razne banke, a onda su "izuzetni" i "eksperti" tim zlatom raspolagali kao svojim i na konto njega uzimali kredite za svoje sopstvene firme i franšize raznih banaka. Ovaj problem se mora istražiti do kraja i svi vinovnici pljačke primorati da sve vrate sa kamatom i da onda doživotno odleže jer su direktno rušili državu u temelju. Ne uradi li se to razlog jedini može biti da su svi nadležni saučesnici u sramnom gangsteraju, a kod ovakvog srpskog pravosuđa sve je moguće.

 13. POSMATRAC says:

  I SRBIMA CIJIH ZRTAVA JE BILO NAJVISE

  • G.D says:

   malo smo vas poklali u Jasenovcu nije bilo dovoljno! Hahaha jos vas ima srbijanska gamadi,znaci nismo dovrsili posao! Ali ne brinite se,dolazimo u smrdiju da dovrsimo zapoceto! Hahaha

 14. POSMATRAC says:

  a Srbima? jeste d asu bili siromasni ali ih je bilo najvise medju pobijenima

 15. Vesna says:

  Ok pripalo je 36%. Koliko ja znam matematiku od 46t 36% je mnogo više od 1t

 16. qifsha turqive says:

  ta qifsha serbi motrat npidh! KOSOVA ESHT SHQIPNI VENDI!!!!!!! SHQIPERIAAA <3<3<3

 17. svasta... says:

  GD ajde ga popusi svome tati, majmune retardirani... i to ako ti dozvoli budalo jedna bolesna. Sigurno se i on jadan kaje kakvu je budalu napravio...

 18. Ante Pavelic says:

  Sve cemo vas u Oluji2 vlaska govna protirati za karpate

 19. Hajduk Veljko Pretrovic says:

  Zanimljivo kako se svi pale na ovog G.D trola, a niko nije primetio da dete nasumično ubacuje slova "j" u Srpski, da odglumi Hrvata... Pozdrav iz Splita

 20. Miodrag Cenić says:

  OPd Hrvata srbomrzaca i Srba hrvatomrzaca nisam uspeo da dokućim kada je bilo 46 tona zlata i kako su se rezerve istopile na jedva više od jedne tone. A vi gospodo Srbi, koji ovako ogavno govorite o Hrvatima, ne govorite i vo moje ime, a verujem da i hrabri Hrvati srbomrsci bi napunili gaće kada bi u wihovoj blizini pukla kjedna novogodišwa petarda. I jedni i drugi ste za u ludnicu. I sva sreća je što niti svi Srbi niti svi hrvati misle ovako kako piše nekolicina izgubqenih duša.

 21. Wlayqo says:

  Kakvi bolesni umovi postoje na ovom svetu to je strasno... Ludnice treba otvarati hitno... I mnogo sarenih pilula za bolesnike...

 22. pilence says:

  Kraduckalo se kilo po kilo svi po malo i nemaga više . Ni u jednoj bivšoj republici nije se vadilo zlato osim Srbije

 23. gaga says:

  Kralj Tomislav nije ni postojao to je fikcija! Hrvati nemaju ni jednog svoga kralja neznaju ni kad su rodjeni ni gde sahranjeni.Cela istorija im se zasniva na prepisima jel orginalnih dokumenata nema sve neki prepisi orginala iz Vatikana! pa recite konacno gde su ti orginali! Drugo postoji ugovor izmedju francuskog kralja Karla od Valoa i srpskog kralja Milutina! tu doslovno kaze se da je Hrvatska srpska pokrajna!Trece da ste bili nekad neka zemlja gde su arheoloske iskopite novca! numizmatike! nema je jel Hrvatska nikad nije kovala novac svoj jel nikad nije bila drzava!vec samo pokrajina!Tako da te Price o Hrvatskim kraljevima ne drze vodu!

 24. gaga says:

  Car austrijski Franjo Josif je rekao "Da hrvati nikad u svojojistoriji nisu imali svog vladara"!Isto Hrvatsko-ugarska nagodba je isto jedna prevara jel se nisu mogle nagoditi drzave Koje nisu postojale! na mohackom polju je 1526 godine propala Madjarska krlaj Lajos je bio mrtav udavio se a Sulejman velicanstveni je pobebio Hrvatska i ostaci madjarks ekoje nisu sovojili turci pali su u ruke Austriji i mMadjari s etek javljaju 1867 godine pravno posle Austrijsko ugarske nagodbe! Znaci do tad pravno ni Hrvatska i madjarska nisu postojale vec samo austrijska carevina!

 25. gaga says:

  Ko dokaz je Madjarska revolucija 1848 godine! zasto bi Madjari dizali revoluciju u sopstvenoj zemlji ako su bili pravni konstituent te drzave ali oni nisu bili jel su svoj suverenitet izgubili 1526 godine.Revolucijom su bili protiv Beckog dvora i protiv cara!Sto znaci da su se borili za svoja prava u okviru Austrijske carevine!Znaci da nisu bili drzavni subjek u to vreme pa ni Nagodbe nije moglo da bude izmedju Hrvata i madjara!

 26. Slavko Jakovljević says:

  JASNO KO DAN Zlato je pokrala ova vlast. Jer da ga nije bilo u trezoru Jadranka bi to odmah prijavila i lopovi bi bili u zatvoru. Uostalom zašto sada ne pokrene istragu o krađi zlata? Zašto i sud to ne pokrene??? Nego! Vrana vrani oči ne vadi... Jasno k'o dan... P:SAJDZO 2017.

  • Slavko Jakovljević says:

   JASNO KO DAN Zlato je pokrala ova vlast. Jer da ga nije bilo u trezoru Jadranka bi to odmah prijavila i lopovi bi bili u zatvoru. Uostalom zašto sada ne pokrene istragu o krađi zlata? Zašto i sud to ne pokrene??? Nego! Vrana vrani oči ne vadi... Jasno k'o dan... P:SAJDZO 2017.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *