Нема изговора: Трик од десет секунди који помаже да смршате

Нема изговора: Трик од десет секунди који помаже да смршате

20 јуна 2017

Многи тврде да не би требало често да стајемо на вагу ако желимо да смршамо, али нова студија показује да је можда баш редовно мерење кључни корак у скидању килограма.

Студија коју је спровела Елина Хеландер са својим колегама са Универзитета у Финској, на узорку 40 људи који су стали на вагу купно 2.828 пута, показала је да људи који се свакодневно мере, брже скидају килограме. Супротно, нередовно стајање на вагу за мерење и прављење паузе од месец дана, готово да гарантује добијање килограма.

„Ујутру када се пробудите, идите у тоалет, а одмах затим, станите на вагу. Сваког дана“, каже фитнес тренер Маршал Рој. „Килажа може да варира из дана у дан, али када гледате у те бројеве свакодневно, можете да пратите да ли добијате или губите килограме.“

И Универзитет у Минесоти анализирао је 1.800 људи који су се свакодневно мерили, и показало се да су у периоду од две године, помоћу тога смршали око пет килограма, док су они који су на вагу стајали једном недељно, смршали само два килограма.

Иако они који покушавају да смршају не уживају баш у мерењу, научници кажу да вам је вага бољи пријатељ него што мислите. У сваком случају, не може да шкоди, а за свакодневно мерење потребно вам је свега десетак секунди дневно.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u