НЕМА МИРА ЗА СРБЕ: Ђукановић брутално угњетава Србе у Црној Гори

NEMA MIRA ZA SRBE: Đukanović brutalno ugnjetava Srbe u Crnoj Gori

26 septembra 2015

Andrija-Mandic-JutjubAndrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, druge po veličini opozicione partije u Crnoj Gori, kaže da su odnosi Srbije i Crne Gore samo prividno dobri i da crnogorski premijer Milo Đukanović inicira diskriminaciju Srba u toj zemlji. Intervju Andrije Mandića za „Kurir“ prenosimo u celosti.

Zbog toga je Mandić, kako je istakao, sebi postavio cilj da Crnogorci prvi put u istoriji dobiju izbore koji su regularni.

– Na protestima koji će početi 27. septembra, to jest sutra, tražićemo formiranje prelazne vlade koja će organizovati prve fer izbore. Svi dosadašnji izbori koje je organizovala Demokratska partija socijalista (DPS) bili su pokradeni i mi ne želimo da pružimo još jednu mogućnost Đukanovićevom režimu da ih sam organizuje.

To su teške optužbe na račun vlasti, imate li dokaze za takve tvrdnje?

– Postoji veliki broj dokaza za krađu koja se odvija preko zloupotrebe državnih resursa, kupovine ličnih karata, ali i ucena i pretnji, a sve uz podršku tajne policije i kriminalnih krugova. Afera „snimak“ pokazala je na koji način se u Crnoj Gori direktno utiče na izbornu volju građana i mi jednostavno to ne smemo dozvoliti.

Da li imate podršku ostatka opozicije?

– Za nas je najvažnija podrška naroda i oni koji su opozicija, oni će se i pojaviti na protestima. Pozvali smo sve opozicione stranke da nam se pridruže jer je prirodno da se opozicija svim raspoloživim demokratskim sredstvima bori za bolje izborne uslove. Ukoliko neko ne želi da učestvuje u akciji, mi tu ne možemo ništa. Takvoj odluci može jedino da se raduje režim Mila Đukanovića.

Kako vi vidite odnose Srbije i Crne Gore danas?

– Iz Crne Gore plasira se teza kako su odnosi između dve države najbolji u istoriji. U isto vreme Đukanovićeva vlast priznaje lažnu državu Kosovo, zaključuje s njom sporazum o državnom razgraničenju na štetu Srbije, a Igor Lukšić, ministar spoljnih poslova Crne Gore, najavljuje čak i podršku učlanjenju te kvazidržave u Unesko. Đukanovićev režim je inicijator i organizator teške diskriminacije koja se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori. Srbi ne mogu da se zaposle u državnoj upravi, a postoje pokušaji da se srpski jezik, kojim govori ubedljivo najviše građana Crne Gore, svrsta u jezike nacionalnih manjina. Režim koji se hvali najboljim odnosima sa Srbijom brutalno ugnjetava srpski narod u Crnoj Gori.

Kako komentarišete navode da je Andrija Jovičević umešan u pripremu atentata na Đukanovića 2007-2008?

– Crnogorski režim je sklon svakoj vrsti podlosti, kao i monstruoznim podvalama. To su ljudi koji su spremni na svaku niskost i u čijem se sistemu, pri tajnoj policiji i kriminalnim strukturama, nalaze osobe koje su spremne da urade i izmisle svašta.

(pravda.rs)

 

KOMENTARI3 komentara

  1. pravda says:

    Svaka čast Andrija vreme je da se kaže da je Milo Turčin lažirao i ukrao sve izbore pa i referendum za odvajanje CG mislim da nige u svetu nikome nije uspjelo da represijom toliko vlada odavno se očekuje da ga ubije neko pa možda i od onih najbližih da spasi Crnogorski Srpski narod Crnogorci ne postoje to je odredište Srpskom Narodu prema teritoriji gde živi.

  2. Dragan Simović says:

    Pa zar do sad niste Vi crnogorci, srbi, i ostali oterali tog političkog i ekonomskog kriminalca iz Vaših života. Pa zar ovu kornjaču od 300 god. politike i kriminala još gledate i slušate. Pa kako onda SVE vas nazvati. Strašno

  3. Rašo says:

    Taj homoseksualac treba da završi kao i onaj Rumunski diktator Čaućesko!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *