„Нема ништа простије“: Вучић објаснио како до 100 евра државне помоћи

„Nema ništa prostije“: Vučić objasnio kako do 100 evra državne pomoći

24 aprila 2020

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da će svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć automatski dobiti po 100 evra državne pomoći i objasnio kako drugi građani mogu do nje da dođu i zašto je uvedena izmena da se za nju prijavljuju.

„Moje obećanje biće ispunjeno, svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, odmah će dobiti 100 evra, ali ovu malu izmenu, sa malim klikom ili telefonskim pozivom, uneli smo slušajući primedbe i preko medija, jer su se brojni tajkuni, bilo oni koji su u politici, bilo oni koji nisu, izjašnjavali da oni ne žele tih 100 evra, da je to za njih ponižavajuće“, rekao je Vučić.On sam, kaže, smatra da je u ovom trenutku potrebnije da „njegovih“ 100 evra ostavi državi.

„Ja neću okrenuti broj tog telefona, ali ako je nekome problem da samo okrene telefon, za poziv koji košta 10 ili 20 dinara, onda nije problem u tome, nego u onima koji bi od toga da naprave problem“, primetio je Vučić.

Time se, ističe, omogućava svima za koje je ta pomoć poniženje ili onima kojima ta pomoć nije potrebna, da to ne traže.

„Ništa prostije i jednostavnije od toga nema“, rekao je Vučić.

Ponavlja da penzionere i primaoce socijalne pomoći niko neće ni da pita, već će taj iznos svi dobiti, a ostali, ko god želi, dovoljno je da okrenu samo jedan telefonski broj i dobiće novac.

„Ako je to veliki problem, izvinjavam se građanima zbog tog velikog i teškog maltretiranja, nadam se da će razumeti i razloge i namere i zašto je sve učinjeno na takav način“, rekao je Vučić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    Opet deli narod i ponizava. Neverovatno pokvaren covek. Nije on za predsenika ili premijera, nego za rijaliti da tamo prosipa svoj karakter i narav. Bednih 100€ nece da podeli svima kako je sam rekao, nego sad krecu podele, ucene i ponizenja. Brate mili do cega je njemu stalo i cime se on bavi. Zgrozen sam.

  2. Šmrc! says:

    Taman da isplatim banci 2 čeka koja sam pisao pri kupovini 100 pakovanja tolet papira. Što bi reklo da je Srbija u velikom izmetu, za života čovek ostavi ugljeni otisak od 50 tona ugljenika, pa je zato billy i Szo rešio da nam dođu glave, tj. i same zadnjice. Šmrc!

  3. Penzioner says:

    Da, jedno od prvih obećanja kad si uzjahao Srbiju bilo ti je da ti ne pada na pamet da diraš u pošteno zarađene penzije. I prva "reformska mera" bila ti je zavlačenje ruke u penzionerski džep. Tek toliko da te podsetim na jedno od više desetina datih obećanja, od kojih ni jedno nisi ispunio. Samo iz mog džepa za četiri godine izvukao si 3.600 evra, te te molim da mojih 100 evra dodeliš onom jadničku koji te moli da mu daš nešto da jede, jer kako kaže tri dana on, supruga i deca ništa nisu okusili, iako je glasao za tebe. Za 100 evra opet će ti dati glas, a konzerve paštete, kilogram soli, šećera, brašna i litra ulja biće mu dovoljne za tri dana, a uz to i ono pakovanje najjeftinijeg keksa će obradovati dečicu, jer čokoladu verovatno gledaju samo kad je druga deca jedu. Meni se taj čovek ne treba zahvaljivati kao što si mi se Ti zahvalio za doprinos ekonomskoj stabilizaciji države, ne pitajući ni mene, niti bilo kojeg penzionera, da li je saglasan s tim. Kako si zapamtio adresu svakog penzionera kojem si poslao zahvalnicu to verovatno znaju oni koji su idući od vrata do vrata nosili biračke spiskove svih punoletnih građana, sa svim njihovim podacima, koji se po Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti nikako nisu smeli naći u njihovim rukama, ili im je te podatke možda dao neko iz Fonda PIO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *