НЕМА НИШТА СМЕШНИЈЕ ОД АМЕРИЧКИХ ПЛАЋЕНИКА: Гутереш позвао цео свет да прима избеглице из Авганистана

NEMA NIŠTA SMEŠNIJE OD AMERIČKIH PLAĆENIKA: Gutereš pozvao ceo svet da prima izbeglice iz Avganistana

16 avgusta 2021

TEŠKO da u velikoj svetskoj politici ima nešto neadekvatnije i smešnije od američkih marioneta na Ist riveru.Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je sve zemlje da prihvate izbeglice iz Avganistana i da se uzdrže od njihove deportacije.

Učinio je to na sednici Saveta bezbednosti UN, naglasivši da je situacija u Avganistanu prisilila stotine hiljada ljudi da napuste svoje kuće.

Pritom je istakao da „talibanski militanti moraju pokazati uzdržanost kako bi spasili ljude u svojoj zemlji“.

Prethodno je američki Stejt departman saopštio da onima koji žele da napuste Avganistan „treba dati priliku da odu“.

Gutereš, iako je generalni sekretar UN, sebe uopšte ne muči pitanje: a zašto bi bilo koja zemlja u svetu – osim SAD i NATO-saveznika koji su im pomagali da dve decenije drže Avganistan pod okupacijom – bila u obavezi da prima i izdržava one koji su sa njima bili u kolaboraciji pa sada beže u strahu od odmazde Talibana?

Pogotovo su zemlje koje su zajedno izvršile agresiju na Avganistan i složnog ga držale pod okupacijom među najbogatijima na svetu…

Gutereš, uprkos svemu, nije pozvao Vašington, London, Berlin glavne gradove ostalih država koje su saučestvovale u američkom zločinu da „pod obavezno“ prime svoje pomagače koje Talibani smatraju izdajnicima.

Smešni i licemerni Gutereš iz istih razloga neće da izgovori da su za novi talas izbeglica krive SAD i njihovi saveznici, jer svoje pomagače ostavljaju kao ribe na suvom, već za sudbinu kolaboranata krivi „situaciju u Avganistanu“.

Kao da se situacija u toj zemlji izmenila (na štetu kolaboranata) sama od sebe, a ne po naredbi Džoa Bajdena…

Talibani su 15. avgusta proglasili su oslobođenje svoje zemlje, objavivši da će je proglsiti za Islamski emirat Avganistan.

Tek će ga formalno proglasiti, ali su bezmalo svi avganistanski TV kanali poukidali zabavne emisije, kojim ih je usrećivala okupaciona vesternizacija, i prešli su na emitovanje čitanja Korana ili na vesti o aktivnostima Talibana…

KOMENTARI3 komentara

  1. Pa naravno says:

    Kakvo crno primanje izbeglica. Pa oni su posle Kostarike prvi priznali Kosovo kao državu. Šta mislite zašto ih pokrajina Kosovo prima? Pa zato što im duguje zbog priznanja kao i zato što su u biznisu sa drogom koja dolazi iz Avganistana na Kosovo. Šta im mi to dugujemo i zašto da im pomažemo?

  2. milorad5 says:

    gutereš je birokratsko djubre ,običan plaćenik koji juri vrlo mlade devojčice oobičan šljam , kada su njega lansirali bilo je jasno da su UN GOTOVE i da će se uskoro ugasditi,zato samo dobar vojni savez i mnogo oružja a ne rezolucije kje niko ne jebe mogu da nas spasu od napada i potpune okupacije ZLOTVORA oko nas i onih koji ih plaćajaju i naoružavaju,krajnje je vreme da priznamo samima sebi, nema medjunaodnog prava više i ugovori koji su sklopljeni ne važe ama baš ništa bez dosta art. a pogotovo "rezolucije" UN.

  3. Mi says:

    Moji unuci nisu ratovali u Afganistanu, niti su im nametali mir. Npr. Engleske kraljice jesu,pa neka podrzi te negdasnje saradnike, kako ona tako i drugi saucesniciu velikoj trgovini........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *