НЕМА ШАЛЕ: Вучић смењује Гашића!

НЕМА ШАЛЕ: Вучић смењује Гашића!

7 децембра 2015

Vucic-i-Gasic 567Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да министар одбране Братислав Гашић после коментара упућеног новинарки Б92 не може да остане министар, иако је тај посао одлично обављао.

Он је новинарима рекао да кад је чуо шта је Гашић јуче рекао у Трстенику да је био шокиран и изненађен, те да такве ствари не могу и не би требало никоме да се догоде.

„Увек сам био против хајки и харанги и увек сам постављао и своја леђа и главу за све своје министре који су били изложени беспризорним нападима, када су били криви само зато што су министри у мојој влади или када су просто нападани зато сто неко мора за нешто да буде крив. Постављао сам себе као штит, заштитио сам их од лажних напада. Тиме сам штитио Србију, истину и правду… Од овога сто је урадио Гасиц, за то не могу да изнађем извињење, ни оправлдање“, рекао је Вучић и извинио се новинарки Б92 у име целе владе.

Морамо, каже да заштитимо све зене у Србији, „то је била лоса порука за све зене“.

Он је приметио да је добро сто се Гашић извинио и покајао, али да то није довољно.

„Морамо да повучемо црту, да направимо разлику“, рекао је Вучић и објаснио да његова влада зели пристојну Србију.

Премијер је истакао да је такав став заузео због таклве политике, а не због напада и оркестриране кампање оних који на пљацке и непостење дртугих.

„Гашић је мој пријатељ, потпредседник моје странке, један од мојих најоданијих пријатеља, имам можда јос двојицу таквих у влади, бољи је министар одбране него сто сам ја био и 10 пута је бољи од неких насих претходника“, рекао је премијер и изразио уверење да шић разумети његову одлуку.

Да подсетимо, Гашић је у Трстенику пришао новинарима који су чекали изјаву и чињеницу да су неки од њих чучнули да не би сметали сниматељима прокоментарисао да „воли новинарке коjе лако клекну“.

Изјава је изазвала бурне реакције и осуде бројних личности, новинарских удружења и грађана, па је и премијер рекао да је шокиран поступком министра Гашића и да за такво срамно понашање не постоје речи оправдања.

Министар Гашић се касније извинио новинарки Б92 Златији Лабовић и српској јавности.

„Желим да се јавно извиним новинарки Златији Лабовић и српској јавности због мог данашњег срамног и скандалозног понашања. Оправдања на моју изјаву, шта год у овом тренутку изговорио, једноставно немам“, навео је Гашић у саопштењу.

„Молим новинарку ТВ Б92 Златију Лабовић и све грађане Србије да ми верују да се због изјаве искрено кајем“, рекао је Гашић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Sale says:

    Izgovor za smenu, pa svaki dan se cuju seksizmi...skoro je i Djuka poslanik SNS/a javno toboz vredjao zene i nije smenjen. Ovo je udar na Vojsku koja se oporavlja kao sto se oporavlja i namenska industrija ....spremaju nam teroristicko prolece.. Otkud u jutarnjem programu rezervisan termin za mabasadora Kirbija, bas danas??????? Ili je u pitanju sujeta ili naredjenje od ambasadora....oce da nam uniste vojsku koja se reorganiuje... Bas me interesuje kako ce Novosti da se ponesu u ovoj situaciji... Ili je Gasic negde zabrljao, debelooooo...

  2. Apis says:

    Vucić jede gvna! Đubre isto kao i Milo Đukanović vode nas u pakao. Sto nije menjao Gasića za paradiranje sa jedinim helikopterom? Sto nije menjao ministra i ceo generalstab kad su sakrili akumulatore da jedina dva miga ne mogu poleteti niti za patadu. Rat pocinje Vucić sece generale.

  3. Lili says:

    Ne bitno Vucica se nista Srbiju ce Rusija.o je vec gotova stvar,samo jos nije objavljeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u