НЕМА ВИШЕ ДИСКУСИЈЕ – ПУТИН СТАВИО ТАЧКУ

NEMA VIŠE DISKUSIJE – PUTIN STAVIO TAČKU

30 avgusta 2020

Rusija priznaje legitimnost predsedničkih izbora u Belorusiji, izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Kako je objasnio, beloruske vlasti su pozvale posmatrače OEBS-a da učestvuju u kontroli izbornog procesa, samim tim nema smisla sumnjati u rezultate.„To nas navodi na misao da je već unapred bio pripremljen stav po pitanju rezultata izbora. Upravo zato bi neko i mogao da posumnja u rezultate, ali ja imam sve osnove da posumnjam u to da ti koji su posumnjali u rezultate nisu apsolutno iskreni“, rekao je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Upravo zato, konstatovao je ruski predsednik, Rusija i smatra izbore u Belorusiji važećim.

„Odmah sam to učinio, priznao izbore važećim. Kao što znate, tada sam još čestitao Aleksandru Lukašenku na pobedi. Toliko“, dodao je Putin.

Prethodno je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 24“ izjavio da postoji „selektivnost u ocenama stranih partnera u vezi sa situacijom u Belorusiji“, sugerišući da se to radi kako bi se uticalo na događaje u ovoj zemlji.

„Oni žele da utiču na ove procese i postignu neka rešenja koja odgovaraju, kako ti ljudi misle, njihovim političkim interesima“, istakao je on.

KOMENTARI2 komentara

  1. Jarac Živ Oderac says:

    Ne da ih je oderao ko mujo jarca. Sada mogu samo da se ispumpaju jer behu napuhani balon. Ako Putko kaže šta je validno onda je on zalupio pečatom svoje reči, a njegova reč se smatra validnim autoritetom. Drugim rečima "Džaba ste krečili, skida se farba sa vaše obojene revolucije." Poljske jedinice za psihološka dejstva u Rusiji i Belo Rusiji ostaće bez posla. Anarhija i revolucija to je svojsvetno za demokratske zemlje kao sada u Americi, svaka ulica ima svoju bandu, ali šta ako se udruže? Onda se dešava ono što sada vidimo.

  2. Cp6a says:

    Ha, ha, lekcijica očitana bratu Lukašenku, a sad svi na svoja radna mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *