НЕМА ВИШЕ ЛАГАЊА! Аустријанци нам открили кад можемо у ЕУ!

NEMA VIŠE LAGANJA! Austrijanci nam otkrili kad možemo u EU!

26 juna 2017

Austrijski diplomata Volfgang Petrič kaže da je moguće da Balkan bude primljen u EU za deset godina.

U međuvremenu, kako je rekao, važna je bliža saradnja zemalja u regionu u kojem kao faktor stabilnosti vidi Srbiju.

„Zbog svoje veličine i ekonomskog značaja, Srbija ima mnogo odgovornosti za regionalnu bezbednost, a stabilan Zapadni Balkan je nemoguć bez njene posvećenosti“, rekao je Petrič u intervjuu za današnju Politiku.

On je dodao da je Srbija neutralna zemlja sa evropskom perspektivom, koja je odbacila radikalni nacionalizam i ignorisala provokacije svojih suseda.

Na pitanje da li se zalaže za promenu Dejtonskog sporazuma, Petrič je kazao da je taj sporazum „nadživeo svoju korisnost“.

„Ono što nam sada treba jeste sporazum koji dolazi iznutra i koji odražava želje domaćih ljudi“, naveo je Petrič koji je bio visoki predstavnik Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu.

Petrič je dodao da „ne podržava secesionističku referendumsku politiku predsednika Republike Srpske Milorada Dodika jer ne želi da ona postane međunarodno izolovana državica“.

On je ocenio da je „Beograd dovoljno mudar da se suprotstavi aspiracijama nezavisnosti Republike Srpske, jer bi to uvuklo region u krizu i zaustavilo put Srbije ka evropskim integracijama“.

Sputnjik

KOMENTARI8 komentara

 1. Dule says:

  Ucene,ucene i samo ucene! A da pitate narod i da pitate Srbe šta žele i da li im je stalo do EU 95% Srba bi bilo protiv EU a 100% bi bilo za ujedinjenje Srbije i Republike Srpske! Pobegoše Enlezi glavom bez obzira iz Evrope pa se Češka republika sprema za referendum o izlasku iz EU. Pa kada redom krenu svi da napuštaju Evropu mi ćemo izgleda još uvek raditi na evropskim integracijama!

 2. goran says:

  Pazite sta vam govorim: sledi napad Hrvatske (uz americku logistiku) na RS. Ogroman egzodus Srba, krah. Rusi nece mrdnuti prstom da pomognu Srbe. To ce biti uvod u jos krvolocnije balkanske ratove. Ameri i Rusi ce na nama zaraditi i izivljavati se.

 3. Trifun says:

  Antisrpske genocidne hijene, nezvisnost Republike Srpke je zagarantovana! 100% Time cete da platite svinje nacisticke za sve genocide koje ste pocinili nad nasim narodom, okupacije, izivljavanja i pritiske! Sto se tice stoke u Beogradu koja je pokusala trgovati nasom slobodom i kostima nasih boraca palih za nasu slobodu, platice za sve. To je sve sto mogu da kazem. Nema nazad.

 4. Ruski Agrokor says:

  OK, I STA JE TU KORISNOGA ZA NAS ?????

  • doktrina soka, says:

   Poruka je jasna,mladi skolovani Srbi i sa zanatom BJEZITE DA VAS NE POJEDU SKAKVCI,A TU SE NIKO NECE NASELITI JER JE VEC POLA POPULACIJE OD VARDARA DO DEVDELIJE OTISLO.bAJ,bAJ.NEKA SE BORE MILIJARDERI.

 5. Kosovac says:

  „On je dodao da je Srbija neutralna zemlja sa evropskom perspektivom, koja je odbacila radikalni nacionalizam i ignorisala provokacije svojih suseda.“….. Radikalni NACIONALIZAM….. Sve me ovo podseća na jedno staro komunističko vreme, kada si tihim glasom morao da kažeš da si Srbin, da ne bi nekoga naljutio pa da te proglasi NACIONALISTOM….. Znate, provokacije svojih suseda treba ignorisati. Jer ako ih ne ignorišete, možete naljutiti svoje susede….. Samo ako tako nastavite, mi ćemo vas primiti u naše skute. Ovčice naše lepe.

 6. Mlax says:

  Izivljavanje ,,Evrope,, se nastavlja.Nakon oduzimanja Dela tetitorije ,,Kosovo I Metohija,, sledi dalje komadanje Srbije dobijanjem statusa ,,Evropske Regije,, za Vojvodinu.Naposletku do 2035 Vojvodina postaje nezavisna drzava a od Srbije ostaje ,,Beogradski Pasaluk,,.Amerikanci sprovode politiku ,,meke sile,, a nasi vekovni prijatelji citaj ,,Rusi,, ce sve vreme sedeti skrstenih ruku...

 7. Blaf says:

  Petric, NE LUPETAJ. Nismo mi debilni da nam vi pricate sta da radimo. Ne vredjaj nam inteligenciju. Ubijali ste nas kad god ste stigli, a sada ste nam "prijatelji". Sio mi ga Djura, s' prten konac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *