НЕМАЦ ЗБОГ СРБИЈЕ прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ

NEMAC ZBOG SRBIJE prešao u PRAVOSLAVLJE

17 septembra 2020

MIHAEL Buš (33) odlučio se da uzme pravoslavnu veru nakon višedecenijskog druženja sa Srbima.

Mihailo kaže da voli Srbe i da ga oduševljavaju srpska tradicija, običaji i vera, a posebno druženje sa Srbima jer „tu oseća najveće poštovanje i ljubav“.Iako je u braku sa Nemicom, Mihajlo ne isključuje mogućnost da se on i njegova supruga ponovo venčaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

– Ja sam oduševljen Srbima. Srbi su mnogo dobri ljudi. Oni su veoma tradicionalni. Poštuju sebe i svoj narod – priča Mihael, sada Mihailo. Početak novog duhovnog života za mladog Nemca samo je nastavak onog o čemu je čitao poslednjih godina.

Dosta toga osetio je kroz druženje sa Milanom Lončarom, svojim kumom, i Sašom Pureševićem, kod kog radi kao poslovođa u Nemačkoj.

– On je dolazio kod mene na slavu. To je bilo pre pet godina. Bio je oduševljen našim običajima. Kasnije je dolazio za Božić. Sa mnom je išao u crkvu i upoznao se sa našim običajima. Sve mu se to veoma dopalo i onda je odlučio da se krsti u našoj crkvi. Sećam se kada mi je rekao da mu je to želja, to veče smo se napili – priseća se Milan Lončar.

Sveži pravoslavac brojanicu i krst nosi sa sobom. Uvek naglašava da je njegova vera i ljubav prema Srbima iskrena i čista.

– Oni su me vezali za sebe i ja sam jedne večeri odlučio da budem njihov brat. Najveće poštovanje i ljubav osetio sam među Srbima – priča sada već oduševljeno.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Divljenje ovakvim pojavama siguran je znak da trazimo ljubav, da smo NEZRELI I ISKOMPLEKSIRANI. I ja volim italijansku pastu, mislite li da Italijanima to nesto znaci. A i da predjem u katolike, gledali bi me kao budalu. A mi klecimo pred svakim ko primi pravoslavlje. Nezreo narod bez dostojanstva. Nemcu zelim sve najbolje, ali mi on nije brat, a jos manje heroj.

  2. Ivana says:

    Koja korist od jednog nemca kad hrpa Srba svaki dan u Hrvatskoj postaju katolici i veliki hrvati ni rodbine više nemam toliko Vučić, Pupovac i Srbija brinu o Srbima u regionu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *