НЕМАЧКА ДЕПОРТОВАЛА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ: Нацистички симболи на обуци

NEMAČKA DEPORTOVALA UKRAJINSKE VOJNIKE: Nacistički simboli na obuci

19 maja 2024

Za Bundestag pretnja miru nisu ukrajinski ekstremisti već ruski imperijalizam.

Poslednja potvrda nacističkog miljea vojske Ukrajine stigla je iz Nemačke odakle je tamošnja vlada deportovala sedam vojnika koji su nosili nacističke simbole dok su se nalazili na obuci u ovoj evropskoj zemlji.Do odluke je došlo nakon što je sve popularnija desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) upitala vladu šta će preduzeti ukoliko vojnici iz Ukrajine zaista pokazuju ekstremistička obeležja dok su na obuci u Nemačkoj.

U odgovoru objavljenom na sajtu Bundestaga navedeno je da je identifikovano sedam takvih slučajeva tokom obuke koju je Bundesver sproveo za ukrajinske oružane snage, te da su „prestupnici“ vraćeni u svoju zemlju.

Takođe, navedeno je i da nemački vojnici zaduženi za obuku Ukrajinaca znaju da prepoznaju desničarske ekstremističke simbole i da na tu temu moraju da im skrenu pažnju, kao i to da po dolasku u Nemačku ukrajinski vojnici dobijaju „instrukcije u vezi s nacističkom simbolikom“.

U svom upitu vladi AfD je pomenuo ukrajinski puk Azov, poznat po korišćenju simbola SS jedinica, ali i činjenicu da se na društvenim mrežama pojavljuju brojne fotografije ukrajinskog oružja s nacističkim simbolima, na šta su iz Bundestaga odgovorili da takvih obeležja nije bilo na nemačkom oružju.

Vlada je napomenula da je oko 10.000 vojnika obučeno na nemačkom tlu 2023. godine.

Na pitanje AfD-a da li ukrajinski ekstremizam predstavlja pretnju potencijalnom mirovnom procesu u Ukrajini, Bundestag je naveo: „Ne, ruski imperijalizam je u osnovi ilegalnog ruskog agresorskog rata protiv Ukrajine i on ugrožava bezbednost u Evropi.“

Inače, jedan od ciljeva ruske Specijalne vojne operacije je denacifikacija Ukrajine, dok posebna ironija leži u tome da je upravo nemačka partija koju karakterišu kao ekstremističku budući da zauzima oštar stav prema migrantima ukazala na nove dokaze nacističkih tendencija u Ukrajini.

KOMENTARI10 komentara

 1. Vozdra says:

  E jeste ih dobro obucili.Kakvi vi i vasa vojska .Sta vi mozete nekoga da naucite o ratovanju .Ma nosite se ..

  • Lazar says:

   Kako ih obučavaju, tako i prolaze na frontu. Pade mi na pamet da Rusi ovako lagano melju Ukrajince zato što su ih osam godina učili glupostima "po NATO standardima"😁🤔👍

 2. Kosovac says:

  Ne kažu ništa kako tretiraju Azovce koji imaju rodnoverske simbole.

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   Ma svi fašisti i cionisti su tvoji, ti čak obožavaš cionističke bogove jehovu i isusa, pravog imena ješua, a pljuješ na našu rodnu religiju.

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   tebi du sveci nekakvi ćifuti, stranci, koji veze sa tobom nemaju, jer si izdajnik, ljubitelj stranih religija, nama su sveci naši preci, njih volimo i poštujemo a ne obožavamo strane bogove koje su NEKIMA od nas nametnuli silom i ispiranjem mozga.

   • Kosovac says:

    @ Protokoli….., …..Pričaš kao navijen a nikako da objasniš kako to tvoji rodnoverci (kolovrti) kao obožavatelji starih srpskih božanstava, u Ukrajini ratuju protiv Rusa a za račun Jevreja Klintona, BlekRoka, za sataniste sorošoide koji su uložili velike pare u Ukrajinu.

 3. Miki says:

  Pa kako spasti Ukrajinu kad njihove najhrabrije borce tako tretiraju? Ustaše su nekako i uspele da uspeju, ali uzgleda da ovo predugo traje, a činjeice sve više isplivavaju. Lukavi su ovi Nemci, ali što je još gore, oni su podmukli.

  • Mama mia! says:

   Docice i nemci na redu. Rusima se nezuri.

 4. ilija says:

  Svi koji se bore za naciju, vjeru i porodicu su dobili ratove i napravili stabilne nacionalne države (na teritoriji SFRJ). Samo primjećujem. Oni koji se, još uvijek, drže bratstva i jedinstva su ispušili ili i dalje puše.

 5. Petrovgrad says:

  Svaki rat Germani su izgubili sa Rusima. Kako može ponavljač da te nauči za prelaznu ocenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *