НЕМАЧКА ДЕПОРТОВАЛА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ: Нацистички симболи на обуци

НЕМАЧКА ДЕПОРТОВАЛА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ: Нацистички симболи на обуци

19 маја 2024

За Бундестаг претња миру нису украјински екстремисти већ руски империјализам.

Последња потврда нацистичког миљеа војске Украјине стигла је из Немачке одакле је тамошња влада депортовала седам војника који су носили нацистичке симболе док су се налазили на обуци у овој европској земљи.До одлуке је дошло након што је све популарнија десничарска Алтернатива за Немачку (АфД) упитала владу шта ће предузети уколико војници из Украјине заиста показују екстремистичка обележја док су на обуци у Немачкој.

У одговору објављеном на сајту Бундестага наведено је да је идентификовано седам таквих случајева током обуке коју је Бундесвер спровео за украјинске оружане снаге, те да су „преступници“ враћени у своју земљу.

Такође, наведено је и да немачки војници задужени за обуку Украјинаца знају да препознају десничарске екстремистичке симболе и да на ту тему морају да им скрену пажњу, као и то да по доласку у Немачку украјински војници добијају „инструкције у вези с нацистичком симболиком“.

У свом упиту влади АфД је поменуо украјински пук Азов, познат по коришћењу симбола СС јединица, али и чињеницу да се на друштвеним мрежама појављују бројне фотографије украјинског оружја с нацистичким симболима, на шта су из Бундестага одговорили да таквих обележја није било на немачком оружју.

Влада је напоменула да је око 10.000 војника обучено на немачком тлу 2023. године.

На питање АфД-а да ли украјински екстремизам представља претњу потенцијалном мировном процесу у Украјини, Бундестаг је навео: „Не, руски империјализам је у основи илегалног руског агресорског рата против Украјине и он угрожава безбедност у Европи.“

Иначе, један од циљева руске Специјалне војне операције је денацификација Украјине, док посебна иронија лежи у томе да је управо немачка партија коју карактеришу као екстремистичку будући да заузима оштар став према мигрантима указала на нове доказе нацистичких тенденција у Украјини.

KOMENTARI10 коментара

 1. Vozdra says:

  E jeste ih dobro obucili.Kakvi vi i vasa vojska .Sta vi mozete nekoga da naucite o ratovanju .Ma nosite se ..

  • Lazar says:

   Kako ih obučavaju, tako i prolaze na frontu. Pade mi na pamet da Rusi ovako lagano melju Ukrajince zato što su ih osam godina učili glupostima "po NATO standardima"😁🤔👍

 2. Косовац says:

  Не кажу ништа како третирају Азовце који имају родноверске симболе.

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   Ma svi fašisti i cionisti su tvoji, ti čak obožavaš cionističke bogove jehovu i isusa, pravog imena ješua, a pljuješ na našu rodnu religiju.

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   tebi du sveci nekakvi ćifuti, stranci, koji veze sa tobom nemaju, jer si izdajnik, ljubitelj stranih religija, nama su sveci naši preci, njih volimo i poštujemo a ne obožavamo strane bogove koje su NEKIMA od nas nametnuli silom i ispiranjem mozga.

   • Косовац says:

    @ Protokoli….., …..Причаш као навијен а никако да објасниш како то твоји родноверци (коловрти) као обожаватељи старих српских божанстава, у Украјини ратују против Руса а за рачун Јевреја Клинтона, БлекРока, за сатанисте сорошоиде који су уложили велике паре у Украјину.

 3. Miki says:

  Pa kako spasti Ukrajinu kad njihove najhrabrije borce tako tretiraju? Ustaše su nekako i uspele da uspeju, ali uzgleda da ovo predugo traje, a činjeice sve više isplivavaju. Lukavi su ovi Nemci, ali što je još gore, oni su podmukli.

  • Mama mia! says:

   Docice i nemci na redu. Rusima se nezuri.

 4. ilija says:

  Svi koji se bore za naciju, vjeru i porodicu su dobili ratove i napravili stabilne nacionalne države (na teritoriji SFRJ). Samo primjećujem. Oni koji se, još uvijek, drže bratstva i jedinstva su ispušili ili i dalje puše.

 5. Petrovgrad says:

  Svaki rat Germani su izgubili sa Rusima. Kako može ponavljač da te nauči za prelaznu ocenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u