НЕМАЧКА ДРХТИ ОД СТРАХА: Турски емигранти стварају ТУРСКУ ДРЖАВУ у Немачкој!

НЕМАЧКА ДРХТИ ОД СТРАХА: Турски емигранти стварају ТУРСКУ ДРЖАВУ у Немачкој!

6 јуна 2015

grey-wolves-12 65Више од 20 хиљада турских емиграната у Немачкој припада екстремистичкој групи „Сиви вукови“, која за циљ има стварање пантурске државе, која би се простирала од Истанбула до Берлина. Нападају Курде, а своју омладину уче борилачким вештинама и методама ратовања.

Ова десничарска организација већ годинама своје чланове инфилтрира у немачке политичке партије и на тај начин шири свој утицај, припремајући се за „коначни напад“. „Сиви вукови“ под плаштом културних удружења врше индоктринизацију и радикализацију омладине, заступајући експанзионистичке идеје. Немачки експерти их означавају као „вукове у јагњећој кожи“ и сматрају их далеко опаснијим од салафиста, јер су скоро па непримећени у јавности.

Идеолог покрета је Алпарслан Туркес (1917-1997), оснивач десничарске странке „Партија националистичког покрета“ (МХП) у Турској. Декларисани циљ овог покрета јесте успостављање „пантурске нације“. Та нација, према њиховој представи, треба да заузима простор од Балкана преко централне Азије до Кине и да уједини све „турске народе“ у „великотурском царству“, у коме нема места за мањине и неистомишљенике.

Политички аналитичари у Немачкој наводе да „Сиви вукови“ брутално поступају са противницима, подсећајући да су чланови те организације у Берлину 2007. године физички напали курдске демонстранте. Припадник „Сивих вукова“ из Немачке је у јануару 2013. године у Паризу убио три курдске политичарке. Председавајући организације „Турска федерација“, одељења МХП-а за иностранство, Муса Сердар Челеби, ухапшен је 1982. године под сумњом да је у централи те организације у Франкфурту дао новац Алију Агџи, који је ранио папу Јована Павла Другог 13. маја 1981. године. Након одслужења 19 година казне у Италији, депортован је у Турску, где је одслужио другу пресуду за убиство Абдија Ипекчија, левичарског новинара, којег је ликвидирао 1979. године.

„Сиви вукови“, ипак, нису забрањени у Немачкој, а крајем априла ове године легално су одржали скуп у закупљеној дворани у Оберхаузену, на којем је 10.000 припадника и симпатизера, уз истицање некадашњих ратних застава Османског царства, поздравило председника МХП-а у Турској Девлета Бахчелија. Ратна застава некадашњег Османског царства и „вучји поздрав“ — уздигнута десна шака са спојеним палцем, средњим и домалим прстом, а истурени кажипрст и мали прст, уобичајени су симболи на скуповима „Сивих вукова“, чије је снмике могуће пронаћи и на интернету.

Немачка телевизија ЗДФ пренела је анонимно сведочење бившег припадника „Сивих вукова“, који је испричао да подмладак те организације добија обуку у борилачким вештинама и боксу и да су, према налогу старијих чланова, учествовали у разним провокацијама и физичким нападима на Курде и политичке неистомишљенике. Марван Абу-Тама, експерт за ислам у Покрајинској криминалистичкој служби немачке покрајине Рајнланд-Пфалц, каже да су „Сиви вукови“ десничарска и фашистички оријентисана организација. Он упозорава да, упркос терору који спроводе, јавност у Немачкој једва да „Сиве вукове“ идентификује као опасност, јер они од 1996. године настоје да „делују демократски“ и заузимањем позиција у институцијама „гурају“ своје идеје.

Абу-Там упозорава да је приметно све веће повезивање салафиста спремних на насиље и „Сивих вукова“, и истиче да су припадници исламистичке ћелије из немачког града Динслакена, од којих су многи погинули у борбама у Сирији, били радикализовани управо у омладинским удружењима „Сивих вукова“. Служба за заштиту уставности са седиштем у Хесену процењује да салафистичкој сцени у Немачкој припада око 8.000 присталица, док „Сиви вукови“ имају најмање 20.000.

ЗДФ наводи да је кровно удружење „Сивих вукова“ у Немачкој организација „Турска федерација“, која је основана 1978. године у Франкфурту на Мајни, као инострано одељење турске странке МХП. У њеном чланству налази се око 160 удружења, а ту су и Унија турско-исламских културних удружења (АТИБ), са око 123 и Савез турских културних друштава (АТБ) са око 20 удружења.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 коментара

  1. Petar says:

    Ti tabloidni naslovi...baš DRHTI Njemačka...ono drhti...

  2. 1 izuzetno dobar čovek says:

    20 000 gnomova? A šta će oni sa tim borilačkim veštinama protiv automatskih pušaka???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u