НЕМАЧКА ГРАДИ САВЕЗ СА ТРИ ДРЖАВЕ

NEMAČKA GRADI SAVEZ SA TRI DRŽAVE

5 juna 2020

Nemačka i još tri države članice Evropske unije grade novi savez koji ima za cilj da obezbedi pristup vakcinama za koronavirus, jednom kada se dođe do njih.

Cilj je da obezbede da budu pošteno distribuirane širom sveta, objavio je privredni dnevnik „Handelsblat“.List je citirao nemačkog ministra zdravlja Jensa Šana i njegove kolege iz Francuske, Italije i Holandije koji su u pismu Evropskoj komisiji naveli da je pristup vakcinama jedno od najhitnijih pitanja kojima Evropska unija trenutno mora da se bavi, preneo je Rojters.

Stoga se ova grupa država angažovala da bi postigla najbrži i najbolji mogući ishod u pregovorima sa ključnim akterima u farmaceutskoj industriji.

Četiri države, koje deluju na inicijativu Berlina, žele da spreče da EU izgubi u trci za vakcinom od SAD i Kine, izvestio je list.

Napore američkog predsednika Donalda Trampa da prvi dobije pristup pronalazačima vakcine u zamenu za milijarde dolara uloženih u farmaceutske kompanije posmatraju sa sumnjom u Evropi, dodao je „Handelsblat“.

SAD su osigurale gotovo trećinu od prve milijarde doza eksperimentalnih vakcina za kovid 19 Astra Zeneke obećavši do 1,2 milijardi dolara.

„Handelsblat“ je citirao vladine izvore koji su naveli da su Nemačka, Francuska, Italija i Holandija razgovarale sa nekoliko farmaceutskih kompanija, uključujući Astra Zeneku, o državnim istraživačkim fondovima i garancijama za kupovinu.

Evropa mora da izgradi snagu tržišta da bi preživela u borbi za vakcine, citirao je list vladine izvore u Berlinu.

Ove četiri države članice EU takođe su razgovarale i sa Britanijom, Norveškom, Singapurom i Japanom o mogućoj saradnji.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Znači korona eksperiment pokazuje svoje pravo lice. Biznis farmako mafija sveta je napravila korak dalje za ostvarivanje ekstra profita a svaka država podržava svoju mafiju. Jasno kao dan da će svi političari sveta naterati svoje narode da se vakcinišu protiv zvezdane izmaglice. Korona nije ni magla. Dakle, korona je dobro pripremljen biznis. Nuzproizvod je i policijski čas kad god neko pomisli da treba. Mafija političara koja danas vlada svetom je pronašla još jedan porez na život ljudi sa prefiksom "korona". Korona vakcina, korona uklanjanje nepotrebnih sa ulica, korona uklanjanje antikonova obezglavljivanjem...Tako se radi sa stokom a može i sa stanovnicima planete zemlje. Deo kulture današnjeg čoveka su i sportska takmičenja, pozorišta, igranke...E, to se ukida jer profit vrhunskog biznisa nema više koristi od toga. Igraćete pingpong u svojim sobicama na mini terenima koje će vam industrija profita blagoizvoleti da naprave, igranke ćete praviti sa vašim sestrama i mamama, pozorište ćete biti vi sami sa tako kretenskim životom...i ne sekirajte se. Vremenom ćete zavoleti svoju kulturu a pogotovo što će i groblja biti u vašim avlijama, a ako nemate avliju, spaljivaćete mrtvace i držati urne pored svojih kreveta i tako se zahvaljivati svojim mrtvima zato što ne morate da idete na kraj sela na groblje a bićete zahvalni i projektantima takvog života. Korona izolacija se pokazala kao izuzteno dobra i pošto sada znaju da ste poslušni, napraviće sledeći korak, što je više nego očigledno. Čovek planete zemlje se vraća u katakombe. Ima tu još mnogo prekrasnih finesa ali mi se gadi da dalje pišem.

  2. test01 says:

    Hajde narode, stanite u red da dobijete novu vakcinu (naravno da ce te debelo da platite da vas truju i da vas cipuju) a posle nastavak dresure, pa onda neobjasnjiva smrtost koja ce biti pripisana novim virusima pa onda jos vakcina, karantina i dresure... ostalo vec znate. Imate li izbora - imate! Prvo pocistite smece iz vase kuce !!!

  3. persida says:

    90 posto stanovnika ove planete su poslusna gamad. To Vladari iz senke znaju i proces smanjivanja stanovnistva je vec uveliko poceo. Mozda bih i zalila ljude da pokazuju zelju za otporom, ovako mi se gadi ceo scenario. Ne znam da li su mi odvratniji Gejts i slicni monstrumi, ili milioni poslusnika koji samo cekaju vakcinu pa da od nje umru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *