НЕМАЧКА И ФРАНЦУСКА спемају ВЕЛЕОБРТ у вези КОСОВА!?

NEMAČKA I FRANCUSKA spemaju VELEOBRT u vezi KOSOVA!?

11 aprila 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, razgovarati o Kosovu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom krajem aprila u Berlinu.

Vučić je demantovao da će tom prilikom razgovarati sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, koji su takođe pozvani u Berlin, i najavio da će nove mere za Kosovo obelodaniti posle tog sastanka.Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže za Sputnjik da se Francuska i Nemačka, kad je reč o Kosovu, dosad nisu pokazale prijateljski prema Srbiji.

Dve najmoćnije zemlje EU su nastavile da vode politiku koja je po Srbiju nepovoljna, ne popuštajući čak ni toliko da bi prihvatile neku podelu Kosova, „što takođe ne znači da je to za nas dobro, ali bar bi značilo da su učinile nekakav ustupak“.

„Naprosto, njihova pozicija da je Kosovo nezavisno, i to u granicama Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije u kakvim je bilo 1999. Da li je njihov stav evoluirao u poslednjih mesec-dva dana ili ne, to ćemo videti na tom sastanku, ali ja sam skeptičan da do neke veće promene njihove pozicije može da dođe“, smatra Anđelković.

Prema njegovim rečima, racionalno je da se Vučić, kao predsednik Srbije, sastane sa Merkelovom i Makronom i sasluša njihovu poziciju, ali isto tako trebalo bi da im stavi do znanja da je za Srbiju neprihvatljiva secesija Kosova i da „kompromis može da znači samo nešto što podrazumeva da i Srbija nešto dobije“.

„Ali da ćemo mi prihvatiti opcije koje su nam dosad bile na stolu, a to znači formalizaciju odnosa sa Kosovom u ovim granicama i to na način koji podrazumeva prihvatanje njegove nezavisnosti, mislim da je to apsolutno neprihvatljivo. Vučić na tom sastanku to treba jasno da kaže, bez obzira na posledice eventualnih evropskih integracija, jer Srbija ne sme da trguje delom svoje teritorije“, zaključio je Anđelković.

Da podsetimo, proteklih nedelja se čak spekulisalo da se priprema poseban francusko-nemački plan za rešavanje kosovskog pitanja, ali još nije potvrđeno ni da zvanično postoji, a kamoli da je poznata njegova suština. Zvanične poruke koje su dosad stizale iz Berlina bile su protiv promene granica, ali tako da poštuju celovitost takozvane Republike Kosovo.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. test01 says:

  Kakav crni obrt, sta ima da se razgovara sa dve neprijateljske drzave koje rade na cepanju Srbije o Srpskoj teritoriji. To ni jedan patriota ne bi ni pomislio da uradi. Naravno, marionetska izdajnicka vlast Srbije radi sto joj se naredi - znaci konacan potpis da se otme Srpski KiM!!!

  • Sloba says:

   Jasno kao dan.

 2. Olimpiakos says:

  Uleteti tenkovima i artiljerijom i polupati sva ta g..na. Izaći ponovo na granice. A šiptare proterati za sva vremena. Otvoriti jednu Rusku i jednu Kinesku bazu na Kosovu. Naoružati se do zuba pa onda pregovarati. Ovako ima da nas je.u dok ne pocrkamo.

  • samostalan says:

   Iz tvojih usta u bozje usi.

  • ! says:

   Podržavam tvoju ideju ali Vučić hoće Folksbagen u Srbiji!

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ne očekujem ništa od švaba i frankocigana osim što se nadam da će da dobiju zasluženu obogaćenu porciju ruskog uranijuma.

 4. Velika Metla says:

  I naravno,naći će se budale koje će da poveruju da će zapad da se odrekne od miljardi narko-dolara,koje im donosi narko-kartel zvani "kosove"!

 5. teoretičar says:

  Kada je Vučić došao na vlast? Ako se ne varam 1912. Do sada je izjavio hiljadu puta iste fore. Nama je to premalo i izdajnički a EU i Americi je previše i izdajnički. Mora da crkavaju od muke kada Vučić svakomalo trkne u Moskvu ili Putin u Srbiju. Ajde malo realnosti, pobogu ljudi. Naš front je manji od minimalnog na KiM ali još uvek se obrću iste stvari. Jeste li ikad pomislili na otezanje, kupovinu vremena...? Mora nešto da potpiše, mora da ponešto da prećuti, mora da se povlači jer on nema nikakvo uporište. Vojska nam razbijena i porobljena, narod podeljen i nejedinstven, pritisci ne prestaju...Ipak, ono što su Ameri i Evropejci videli kao zdravo za gotovo, a to je potpis na priznanje Kosova države, ipak se nije dogodilo iako je bilo vrlo teških pritisaka. Ovi naši postmiloševići jesu neomiljeni, polukvislinzi i tako to, ali ništa sa KiM nije definitivno potpisano. Obzirom na opštu slabost i ranjivost Srbije, takvi "kilajberi" i treba da budu na vlasti. Oni jesu postavljeni uz pomoć Amerike, ali još uvek nisu platili cenu. Mora da se velika braća počesto osećaju kao prevareni, ali kontakti sa Rusijom ipak sprečavaju katastrofu. Ja ovo onako usput, mada mi je muka kada čitam šta Vučić izjavljuje. Sdruge strane, kada se setim Tadića i kakav je poltron bio, malo mi je manje teško. Ni Tadić nije potpisao ono "glavno" ni Koštunica nije hteo, ni Đinđić nije hteo...Ajde malo realnosti, braćo Srbi. Kada bi, recimo, sada iznenada svi na portalima podržali Vučića, on bi verovatno postao i jači i odlučniji. Nažalost, zna da nema podršku velikog dela Srba i ovo što radi je pomalo i čuvanje svojih leđa. Ja mu ne bih bio u koži ni na trenutak. Tvrdim da je Vučić pravi čovek i na pravom mestu ovog trenutka. Ne znam šta se iza brda valja, ne znam šta će biti ali trenutno je karakter kao što je Vučić, na pravom mestu u pravo vreme. Ali na strašnom mestu treba i odstajati. Ne podržavam ga ali više nisam protiv njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *