НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ: Кина и Русија се зближавају – за одговор нам је потребна снага целог Запада

NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE: Kina i Rusija se zbližavaju – za odgovor nam je potrebna snaga celog Zapada

13 juna 2021

NEMAČKA ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer ocenila je da se Rusija i Kina zbližavaju na način koji je opasan po Zapad.Odmah u nastavku je upozorila lidere zapadnih zemalja:

„Da bi se odgovorilo na zbližavanje vojno-industrijskih kompleksa Rusije i Kine, biće potrebne sve snage Zapada i naših saveznika. Jer, zbližavaju se dva najveća vojno-industrijska kompleksa!“

Dodatno je precizirala:

„Da bismo odgovorili na takav izazov trebaće nam sve snage Evrope i Sjedinjenih Država, ali i glavnih partnera u Indijskom i Tihom okeanu, poput Australije i Južne Koreje“.

Naglasila je da Rusija za Nemačku ostaje regionalni izazov:

„Posmatramo veliku modernizaciju i nagomilavanje naoružanja od strane Rusije – kako u pogledu konvencionalnog oružja, tako i nuklearnog. Rusija drži velike vojne formacije na svojim zapadnim granicama. Istovremeno, Rusija se dugoročno konsoliduje u Belorusiji. Ovo je ozbiljan izazov za nas“.

Posebno je naglasila: „Sjedinjene Države očekuju da će Evropa učiniti više za sopstvenu odbranu“.

U februaru je Kramp-Karenbauer Rusiju nazvala „strateškim konkurentom“.

U novembru je pozivala da Zapad sa Rusijom o razoružanju razgovara „sa pozicije snage“.

Portparol Ministarstva odbrane RF, general-major Igor Konašenkov,tada je poručio Berlinu `razgovor` sa Rusijom sa pozicija snage već doveo do tragičnih posledica ceo svet, a naročito Nemačku.

KOMENTARI12 komentara

 1. Gagi says:

  Istorija se ponavlja, saveznici isti. Prvo su krupni Americki kapitalisti digli hitleru vojnu industriju da porobi europu, kada su Rusi poceli da melju sitno, brze bolje se iskrcavaj na tlu Normandije (gde su pobili ogroman broj svojih vojnika) da se spasi sta se spasiti moze. Eto opet iste koalicije i identicne pretnje. Mi cemo isto proci kao u II ratu, kod nas se takodje nista nije promenilo, imamo i Nedice a imamo i patriote. Opet ce u slucaju nekog loma i najveceg stradanja, da nam ubace nekog njihovog spijuna koji ce da okupi narod i povede nas u "bolju buducnost". Ko zna koliko cemo jos pokrajina dobiti i novih ratnih heroja. Siguran sam jedino da ce Balkan biti najzad oslobodjen od Srpskog remetilackog faktora jer je ovo rodna teritorija osamnaest Rimskih Cezara a mi smo dosli sa Marsa. Svi drugi oko nas su ponovo u istoj koaliciji, jedino smo im mi meta u koju ce ponovo svi da gadjaju.

  • Mirjana says:

   Promašio si temu. Zapad sad interesuje kako da bar za neko vreme pridobiju Rusiju te da Kina ostane sama. Neće to Bajden odmah reći na ovom sastanku, ali će ispipavati puls u tom pravcu.

  • persida says:

   Tako nam i treba kad se kurcimo, sebe vidimo kao svetsku silu, a zapravo smo narod koji je gotovo nestao.

 2. Nikoletina says:

  Ne treba snaga nego pamet!...Pokušajte razmisliti zašto se zbližavaju?

 3. Ivana says:

  Genocidni nemci heb..li vas glupi Rusi šta vas nisu pobili do jednoga ko vi druge u Aušwicu i drugim logorima nije vas stid?

  • persida says:

   Dok Rusi ne pociste Nemce, a Srbi Hrvate, necemo moci dalje. Ostacemo zarobljeni u svoju nemoc, luzeri istorije. Da bi se to ostvarilo, moramo odbaciti morbidne hriscanske predstave o oprastanju i okretanju obraza neprijatelju.

 4. milos says:

  ova bi da primi satanu i iskandera , ss-18, 9k 720. ako joj zaviju u sarmu - sarmat, nemacke biti nece..

 5. Saved data says:

  Možda zamišlja da je "gej" jer ime joj je nešto tuc muc, nedefinisano.

 6. Srbija cveta says:

  To može samo majka da voli pod uslovom da je nije poklonila sirotištu još kao bebu, gde li samo pronalaze nemci ovakve likove? Izgleda kao simbol odbojnosti.

 7. padre says:

  Dobro, sad barem znamo, kako izgleda vojno sigurnosna situacija iz ženskog ugla!

 8. petar says:

  sta se krije iza ovolikog uvlacenja amerima? zaista nije jasno, pa nemacka bi primila u svim scenarijima prva atomski udar...

 9. Milutin says:

  Zapad se više od Ruske i Kineske vojne moći boji od njihovog političkog angažmana koja svetu nudi ravnopravnu saradnju. A to je ono što Zapadu izmiče tlo pod nogama jer sve što Zapad radi je sušta suprotnost toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *