НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ПОДНЕЛА ОСТАВКУ

NEMAČKA MINISTARKA ODBRANE PODNELA OSTAVKU

16 januara 2023

Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht podnela je ostavku kancelaru Olafu Šolcu i zatražila da je razreši dužnosti, prenela je agencija dpa.

„Danas sam zatražila od kancelara da me razreši dužnosti saveznog ministra odbrane“, navela je ona u izjavi, okrivljujući višemesečni fokus medija, koji je, kako je dodala, sprečio donošenje odluka o bezbednosnoj politici u interesu građana Nemačke.„Višemesečna medijska pažnja usmerena prema meni teško da omogućava da se objektivno pokrivaju i razmatraju pitanja o vojnicima, Bundesveru i odlukama bezbednosne politike u interesu građana Nemačke“, rekla je Lambrehtova.

„Vredan rad vojnika i mnogih motivisanih ljudi na našem polju delovanja treba da bude u prvom planu. Zato sam odlučila da napustim svoju poziciju“.

Još uvek se ne zna ko će naslediti ministarku odbrane u Nemačkoj. Očekuje se da će tokom dana nemački kancelar Olaf Šolc dati izjavu tim povodom.

Mogući naslednici Lambrehtove su Eva Hogl, savezni komesar za oružane snage, Hubertus Hajl, savezni ministar rada, Volfgang Šmit, ministar za specijalne poslove nemačke, Lars Klingbajl, kopredsedavajući SPD ili Zimtje Meler, državni sekretar u Ministarstvu odbrane (svi iz SPD).

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Ostavljas nas sad kad je najvaznije, plakacemo do kraja vremena ZA TOBOM.

  2. E.Lirsch says:

    Obican droljavko.

  3. seik says:

    Normalno da ce dat ostavku kad nema pojma sta radi .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *