НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ПОДНЕЛА ОСТАВКУ

НЕМАЧКА МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ПОДНЕЛА ОСТАВКУ

16 јануара 2023

Немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт поднела је оставку канцелару Олафу Шолцу и затражила да је разреши дужности, пренела је агенција дпа.

„Данас сам затражила од канцелара да ме разреши дужности савезног министра одбране“, навела је она у изјави, окривљујући вишемесечни фокус медија, који је, како је додала, спречио доношење одлука о безбедносној политици у интересу грађана Немачке.„Вишемесечна медијска пажња усмерена према мени тешко да омогућава да се објективно покривају и разматрају питања о војницима, Бундесверу и одлукама безбедносне политике у интересу грађана Немачке“, рекла је Ламбрехтова.

„Вредан рад војника и многих мотивисаних људи на нашем пољу деловања треба да буде у првом плану. Зато сам одлучила да напустим своју позицију“.

Још увек се не зна ко ће наследити министарку одбране у Немачкој. Очекује се да ће током дана немачки канцелар Олаф Шолц дати изјаву тим поводом.

Могући наследници Ламбрехтове су Ева Хогл, савезни комесар за оружане снаге, Хубертус Хајл, савезни министар рада, Волфганг Шмит, министар за специјалне послове немачке, Ларс Клингбајл, копредседавајући СПД или Зимтје Мелер, државни секретар у Министарству одбране (сви из СПД).

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Ostavljas nas sad kad je najvaznije, plakacemo do kraja vremena ZA TOBOM.

  2. seik says:

    Normalno da ce dat ostavku kad nema pojma sta radi .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u