НЕМАЧКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА ОТКРИЛА: „У Хрватској влада очај“

NEMAČKA NACIONALNA TELEVIZIJA OTKRILA: „U Hrvatskoj vlada očaj“

30 juna 2020

Nemački javni servis, televizija ZDF, emitovala šestominutni prilog o Hrvatskoj, pod nazivom „Očaj na Jadranu“.

U njemu se ističe da u Hrvatskoj jedva ima turista te da je za mnoge koji rade u turističkom sektoru to veliki financijski udar, prenosi portal Index.hr.„Tako izgleda kriza u Hrvatskoj“, kaže novinarka ZDF-a dok je na snimku prizor više od sto jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu, a koji stoje i dalje zavezani uz obalu. „Nedostaju putnici“, ističe se u prilogu.

ZDF je razgovarao s Ivanom Rakuljićem, kapetanom jedne od tih jahti, koji kaže da već tri meseca pokušava da smisli način kako da njegova jahta opet bude profitabilna. „Teško je“, kaže i priča o tome kako ga svaki dan zove njegova posada i žali se da više nemaju od čega da žive pa se nadaju da će jahta s gostima uskoro isploviti.

U video prilog slede prizori za ovo doba godine nekarakteristično prazne splitske Rive i starog grada, a u prilogu se kaže da ove godine u luci ne pristaju kruzeri. „Masovni turizam izostaje. To je katastrofa za celu zemlju“, navodi ZDF i dodaje da se u Splitu oseća atmosfera očaja.

S druge strane, ZDF je našao i neke nemačke turiste u Splitu, kojima se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije. „Sada je svugde happy hour“, kaže jedan, dok drugi ističe da mu je „žao Hrvata jer se vidi da ništa ne zarađuju“.

KOMENTARI8 komentara

 1. mićoni says:

  Tako im treba dolazili bi i srpski građani, ali ne smelju znate zašto.

  • zaliv.net says:

   Ne treba Srbi da idu tamo, ne treba kupovati ni njihovu robu koja se cesto potura pdo nekakvim "popustima" u SVIM nasim hipermarketima....obratite paznju kad kupujete, u LIDLU dobar deo je poreklom iz Hrvatske

 2. JQ says:

  KRVAVO SMO RATOVALI DA SRUSIMO SOCIJALIZAM I JUGOSLAVIJU,,,SAD BAREM MOZEMO DA UZIVAMO..

  • znojni Mirko says:

   Kromanjonci, ostaju vam za kraj zivota nemacki wc-i, babasere su trazene :-)))

  • Istina says:

   Krvavo će te platiti i tu takozvanu demokratsku slobodu, mladi vam odoše u beli svet, turizam samo što vas nisu opljačkali, več treći put u istoriji su vam švabe gazde, još malo pa će da vas jebu, jer su vam sve ostalo pokupovali. Vatikan vam pere mozak od vremena Napoleona ali neka vas, još malo pa će migranti da vam rade na plažama a u Zagrebu ima da pričate švabski... E moj druže zagrebački, propjevat ćeš ti nemački...

   • Karital says:

    Dao bog da korona potraje još pet godina pa da krenemo na pravi turizam.Dosadašnji oblik turizma bio je nepodnošljiv.Ostala je i Srbija bez mladih, otišli svi u beli svet.Švabe su dobre dok ostavljaju eure, dok pune apartmane, kampove i hotele.No, nemojte se zavaravati da su Švabe jedini gosti koji pune proračun.Ima i Srba pravih turista koji dolaze godinama na more.E moj druže Beogradski, od turizma još možemo lagodno živjeti.

   • Robert Wronsky says:

    Naša sloboda nije takozvana i najbitnije da smo se vas čobana riješili. Da vas, kojim slučajem, hoće evropa vidjeli bi tko bi ostao u Srbiji. Uvijek ćete ostati stoljeće iza Hrvata. Vratite se ponovo u majčicu Tursku, potražite svoje pretke čiju krv nosite i ostanite tamo, tamo vam je mjesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *