NEMAČKA NOVINARKA STALA NA STRANU PUTINA: Nemci su mesecima žrtve propagande

NEMAČKA NOVINARKA STALA NA STRANU PUTINA: Nemci su mesecima žrtve propagande

6 aprila 2014

putin-81 russiaBivša novinarka televizije ARD Eva Herman uključila se u debatu o ukrajinskoj krizi i stala na stranu ruskog predsednika Vladimira Putina, ukazujući da su Nemci već mesecima žrtve medijske propagande koju, smatra ona, izvode dobro plaćeni novinari.

„Kada naši zapadni mediji i političari, kratko rečeno, medijski kartel, označavaju ruskog predsednika kao agresora i pripisuju mu divlju želju za ratom, onda je to, na žalost, čista propaganda“, napisala je bivša novinarka i nekada veoma popularna voditeljka udarnih vesti za „Glas Rusije“.

Eva Herman je, takođe, napisala da je Zapad potpomogao nemire na Majdanu, „sigurno ne po ovlašćenju građana“.

Nekada popularna Herman, spisateljica, novinar i bivši najomiljeniji voditelj Severno-nemačke radio – televizije (NDR) našla se pre nekoliko godina na ruševinima svog dvadesetogodišnjeg rada.

Razlog za sunovrat, otkaz i distancu kolega je hvaljenje nacizma, odnosno, Hitlerove porodične politike, a takvih nesporazuma je, kako pišu mediji, bilo i pre s ovom novinarkom, čije se knjige ne kotiraju baš kao „biseri“.

Eva Herman, ćerka jednog hotelijara, koja je prva svoja novinarska znanja i iskustva sticala u Minhenu je pre nekoliko godina na promociji svoje knjige „Princip Nojeve barke“ (Das Prinzip Arće Noah) hvalila porodičnu politiku Hitlerovog režima prema deci i majkama.

„Bilo je to jedno užasno vreme, jedna potpuno opasna politika koja je nemački narod odvela u propast, to svi znamo….“, rekla je Herman na promociji knjige i dodala „…ali ono što je tada bilo dobro su vrednosti, to su deca, to su majke, to su porodice, to je zajedništvo…“

Pohvala te Hitlerove porodične politike je ovu voditeljku koštala posla, a od nje su se distancirale i njene najbliže kolege.

Sama Hermanova, majka jednog mladića, koja iza sebe ima četiri braka s izabraniciima različitih profesija – od trgovca automobila, preko novinara i režisera, poslednjih godina se raspisala o porodici i porodičnim vrednostima.

U njenoj knjizi „Eva princip“ se, kako kažu kritčari, „nalazi tirada mržnje protiv novovremenskog individualizma“.

(Novosti.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *