НЕМАЧКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА се огласила о ТРАМПОВИМ ОПТУЖБАМА на рачун КИНЕ

НЕМАЧКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА се огласила о ТРАМПОВИМ ОПТУЖБАМА на рачун КИНЕ

8 маја 2020

НЕМАЧКА обавештајна служба (BND) сматра заваравајућим маневром оптужбе Вашингтона да је Кина крива за пандемију коронавируса – објавио је Der Spiegel.

Утицајни недељник је навео да је BND од својих обавештајних партнера из Five Eyes (САД, Аустралија, Велика Британија, Канада и Нови Зеланд) затражила доказе о лабораторијском пореклу Covid-19, али ни од кога није добила ништа што би оптуживало Кину и потврђивало „кинеско порекло“ коронавируса.Исти лист – позивајући се на „властите изворе“ -открива да је BND у извештају који је послала министарки одбране Анегрет Крамп-Каренбауер директно оценила да су Трампови напади на Кину „заваравајући маневар срачунат на скретање пажње“.

Наводно је указала да амерички председник покушава да „искористи лабораторијску теорију да скрене пажњу са сопствених грешака и усмери бес Американаца на Кину“.

BND је у истом извештају навела и да је Кина покушала да на највишем нивоу утиче на Светску здравствену организацију да не жури са проглашавањем пандемије.

BND је уверена да је кинеска информациона политика крива што је свет за борбу против коронавируса изгубио четири до шест недеља.

Амерички државни секретар Мајк Помпео 3. маја је изјавио да Сједињене Државе имају „огромне доказе“ да је нови коронавирус настао у лабораторији Института за вирусологију у кинеском граду Вухан.

Неколико дана раније, Трамп је најавио да ће од Кине тражити много већу одштету од Немачке. А неки медији су пре тога наводили да ће Берлин наводно тражити 130 милијарди евра.

У свету је тренутно безмало 4 милиона регистрованих инфицираних коронавирусом, а умрлих 271.000.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u