НЕМАЧКА ОДГОВОРИЛА НА ПИСМО

NEMAČKA ODGOVORILA NA PISMO

23 marta 2021

Državni ministar za pitanja EU u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova reagovao je na inicijativu šest država EU zbog raspodele vakcina protiv kovida 19.

Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Letonija i Slovenija izrazile su zabrinutost, jer tvrde da se distribucija vakcina ne odvija prema broju stanovnika svake pojedine članice, kako je prethodno bilo dogovoreno, ali Rot odbacuje te optužbe.„Radilo se o jasnom i transparentnom postupku, gde se prema broju stanovnika određivao kontingent za različite vakcine koje su odobrene u EU. Austrija i neke druge zemlje svoje kontingente nisu u potpunosti iskoristili, iz razloga koje ja ne želim da ocenjujem. Potom je drugim državama upućeno pitanje žele li naručiti još doza iz tih neiskorištenih kontingenata“, rekao je danas Rot, prenosi Jutarnji.

Kazao je kako ne vidi razlog da se menja taj postupak te je dodao kako je „reč o pravednoj raspodeli doza vakcina po Evropi“.

Kazao je i da je za Nemačku važno da se vakcinišu i stanovnici i susedne zemlje te da se ne radi o nacionalnoj strategiji.

„Krizu je moguće preživeti zajedno, a to zahteva solidarnost i jednake mogućnosti. Ako će se do leta vakcinisati 70 odsto državljana EU, ne bi imalo smisla kad bi neke zemlje imale više vakcina, a druga manje“, dodao je.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Ko još očekuje iskren odgovor od Zapada? Slovenija, Mađarska...Zemlje Istoka koje još nisu shvatile...Ali ne bih o budalama jer sam znao da EU ima odgovor za sve i svašta. Drugim rečima, rekli su im "aj ne balavte dođoši!" Nego, Kosovac, setih se tvoje enciklopedije pa već par dana razmišljam i odlučujem se a evo sad sam i rešio da nešto usput nabacim. Ja sam od jednog nepoznanika sa interneta koji se javio samo dvaput i nikad više a drugi put mi poslao gotovo neki polu manifest prošlih daljih i bližih događaja. Ponešto ja sričem i danas, još uvek zaprepašćen nekim istinama o nekim stvarima, pa me zanima ako moš negde da prokopaš i prekopaš svoju enciklopediju, onda nađi kako ti zvuči ovo - da li je istina i ako je istina zašto je Rotšild posetio Mao Ce tunga? Imal o tome igde traga osim nekih kod obaveštajnih službi i ovoga pamfleta kod mene. Imal nešto i "javno"? Pa onda šta je zaista bila svrha sastanka Regana i Maoa i tome slično...Inače, tu sam i pronašao podatke o tome da su Rotšildi uložili neke pare u Kinu posle velikih poraza Kine u Opijumskim ratovima. Rotšildi su tada bili britanci. Jednog dana kad budeš raspoložen napiši neke podatke iz tvoje enciklopedije. Moja je isuviše stresna pa se ljudi ustručavaju čak i da komentarišu na moj komentar, pa me čak ni idiotom ne zovu kada malo ubacim stvari iz svojih zaliha. Istina je toliko velika da je niko ne može sasvim sagledati!(To moja nova mudrost) Inače, onaj Markos me oduševio ali sam plakao na kraju kad su ga ošišali ko ...aj neću da kažem koga. To su miljenici Zapada... ali sa oduševljenjem da kažem koliko mi se sviđa "Nebo nema miljenika".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *