НЕМАЧKА ОПЕТ ПЕТЉА И ГУРА НОС У ТУЂА ПОСЛА! Усудили се да одређују где ће се кретати српска војска – ово су захтеви бахатог Берлина

NEMAČKA OPET PETLJA I GURA NOS U TUĐA POSLA! Usudili se da određuju gde će se kretati srpska vojska – ovo su zahtevi bahatog Berlina

30 decembra 2022

Zvanični Berlin poručuje da barikade koje su podigli Srbi sa Kosova i Metohije „moraju biti uklonjene što je pre moguće“, a od tzv. Kosova traži da prihvati primenu ranije dogovorenog u vezi sa Zajednicom srpskih opština, prenosi Dojče vele.– Nemačka vlada je veoma zabrinuta zbog najnovijih tenzija na severu Kosova (i Metohije). Od Srbije se očekuje konstruktivan pristup i Beogradu je to preneto – rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova u sredu u Berlinu, a prenosi nemačka agencija DPA.

On je, ne navodiće dokaze za svoje tvrdnje, retoriku iz Srbije nazvao „nacionalističkom“ i tvrdi da je „potpuno neprihvatljiva“.

Takođe, zvanični Berlin se usudio da osudi da daje svoje mišljenje o tome gde će se srpska vojska kretati po sopstvenoj teritoriji.

Oni su tako naveli da pojačano vojno prisustvo u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom „šalje pogrešan signal“.

KOMENTARI10 komentara

 1. 1389 says:

  Zabrinuti smo zbog EU, mnogo se petlja u tuđa posla. Bolje da nam ne pomažu...

 2. Žarko says:

  Nemačka se mora rasparčati na makar 6 (šest) država, da ne bude kao u prošlom veku pokretač svetskih ratova. I svakoj u ustavu napisati da je nemoguća varijanta da se spoji sa bilo kojom drugom državom.

  • Istina says:

   Tako ce im i biti.

  • ANA says:

   Bijednici! Ne smiju da zucnu Amerikancima što ih uništavanjem "Sjevernog toka" dovedoše do propasti. Moraju da šalju oružije u Ukrajinu, jer je gazda naredio, a na nama pokušavaju da iskale sav svoj bijednički bijes. Kada im se pokažu zubi, ustuknut će oni i pred nama, pogotovo ako se i Amerikanci nađu u nezavidnoj situaciji. Kako je krenulo sa Rusijom i Kinom, nećemo dugo na to čekati. Pobjeći će oni svi sa KiM, a i Šiptari sa njima zajedno.

  • Ivke says:

   Ne bolje je kako je lala eko ta-mante ih

 3. milorad5 says:

  to je PRAVI SIGNAL,mi MOŽEMO bez problema tako da zagorčamo šiptarima život da će poželeti da nikada nisu ni posmislili na pobunu.Izrael ima odličnu taktiku preventivnog ravnanja poludivljih plemena uz spornu granicu sa kojima nije moguće pregovarati.Ulete,pocepaju ih izadju:)i mi to MOŽEMO da radimo jednom mesečno opušteno.A ako probaju terorizam isto im se može vratiti, pa da vidimo koće duže da se igra nasilja.Nemački koncerni šize jer nema kosovskih ruda za DŽ i to im je sada jasno,ali ne znaju šta rade pa im gramofonska ploča zasada preskače na istoj noti.Videćemo kad se oporave u glavu,jer realno sa idiotima nije moguće pregovarati, a to je danas nemačka,država idiota.

 4. Velika Metla says:

  Švaba je najmirniji kad mu je najviši soliter na nivou prizemlja. A nije da se ne trude da im se to ponovo desi.

  • Filip says:

   Nejasno je kako se uvlače Amerikancima koji su hteli posle II sv rata da Nemačku rasparčaju tako reći da ne postoje, a sada pokušavaju da izađu iz kućice da nešto kao učine. A Rusima treba da zahvale što su opstali kao država. Nemaju ni malo duha, samo fizikalija.

 5. milos says:

  vucic uvek ispuni sve zahteve ,uz sve manje prenemaganja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *