НЕМАЧКА ПОДРЖАВА РАТ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ!?

NEMAČKA PODRŽAVA RAT NA BLISKOM ISTOKU!?

4 januara 2021

NEMAČKA vlada odobrila je izvoz oružja u vrednosti većoj od milijardu evra zemljama koje su uključene u sukobe u Jemenu i Libiji.

Do 17. decembra, Berlin je samo za Egipat odobrio prodaju oružja i vojne opreme u vrednosti od 725 miliona evra, objavilo je ministarstvo privrede na upit poslanika u Bundestagu Omara Nojripura, prenosi SeeBiz pozivajući se na agenciju DPA.Odobren je i izvoz oružja u Katar u vrednosti od 305,1 milion evra, Ujedinjene Arapske Emirate u vrednosti od 51,3 miliona evra, Kuvajt u vrednosti od 23,4 miliona evra i Tursku, 22,9 miliona evra.

Dozvole su izdate i za Jordan (1,7 miliona evra) i Bahrein (1,5 miliona evra), čime je ukupna vrednost izvoza oružja dostigla 1,16 milijardi evra.

Sve navedene zemlje uključene su u jedan ili u oba sukoba – u Jemenu i Libiji. U Jemenu se koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom bori protiv plemena Huti, proiranskih pobunjenika.

Koalicija uključuje UAE, Egipat, Kuvajt, Jordan i Bahrein. U libijskom sukobu Katar i Turska intervenišu na strani međunarodno priznate vlade premijera Fajeza al-Saradža u Tripoliju. S druge strane, generala Kalifu Haftara podržavaju UAE i Egipat.

KOMENTARI5 komentara

 1. I Love persida says:

  Nemačka će morati da uradi baš sve kako joj i kažu, nemci starocedeoci sigurno da nisu niti žele navalu imigranata u svojoj zemlji pa su ih ipak dobili na tone i milione i još im stižu kao neka moderna pomama, zato sada ovi pravi nemci beže iz Nemačke u Mađarsku samo da ne gledaju više te migrante. Naseljavaju se u kolonijama oko Balatnog jezera. Merkelova će bukvalno da pukne ali to i jeste dokaz da državnici nisu ti koji vladaju svojom zemljom.

  • Pendrek says:

   Potvrdjujem!

 2. I Love persida says:

  Podržavaju rat na Bliskom Istoku da bi odatle dobili još puno, puno izbeglica? Ljudi bolan uključte malo mozak! Da li to zaista nemačka čini ili Knez Tame koji rukovodi decom bezakonja.

 3. Šta podržava? says:

  Ima nuklearni program u Iranu!

 4. M says:

  Pa,na Blistoku,kao uostalom po cijelom svijetu,oružje prodaje svatko tko ga uspije prodati po svojoj cijeni i interesima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *