НЕМАЧКА ПОМОЋ ШИПТАРСКОЈ ВОЈСЦИ: Опрема вредна два милиона евра за камп у Призрену

NEMAČKA POMOĆ ŠIPTARSKOJ VOJSCI: Oprema vredna dva miliona evra za kamp u Prizrenu

6 novembra 2018

Nemačka je donirala opremu vrednu dva miliona evra kampu za inovacije i obuku u Prizrenu, bivšem kampu nemačkog odreda KFOR-a, preneo je prištinski „Telegrafi“.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je tokom posete kampu da je Nemačka „strateška tačka podrške“, te da je donacija dokaz kontinuiranog nemačkog interesovanja.

– Verujem da smo danas položili osnove za jako nemačko-kosovsko prijateljstvo – rekao je Haradinaj.Veselji: Vojska do kraja godine, bez obzira na proteste iz Beograda

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je za zagrebački „Večernji list“ da će kosovska vojska biti formirana do kraja godine, bez obzira na proteste iz Beograda te dodao da će u njoj biti 5.000 aktivnih i 3.000 rezervnih vojnika.

– Na osnovi svih analiza koje smo napravili s prijateljima iz NATO-a, što se tiče strateške sigurnosti, imaćemo pet hiljada aktivnih i tri hiljade rezervnih vojnika. Za sve to imamo i punu podršku gotovo svih članica NATO – rekao je Veselji.

Izgrađen je dugoročni plan koji će trajati 10 godina, rekao je on i dodao da će kosovska vojska „biti sastavljena od svih građana Kosova“.

Zadatak vojske biće, kako tvrdi Veselji, isključivo borba protiv terorizma i globalne pretnje.

– Ovo što se Vučić protivi i poziva Srbe da se ne uključuju u vojsku Kosova nije ljudski ni korektno – rekao je Veselji za „Večernji list“.

(Blic)

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Micko says:

  Vucic i Nemacka pripremaju osvajanje Srbije od strane Vojske Kosova. Uz pomoc Amerike i Rusa koji ce uloziti protest. Ne preterujem, na zalost, videcete vec za godinu dana dokle vas je dovela ljubav prema Vucicu i Rusima.

  • Kulak says:

   MI MISLIMO DA TO NIJE DOBRO.HVALA LEPO I DOVIĐENJA.Tako će na sve ovo odgovoriti Rusi.Kao i obično.

 2. Milan says:

  Nitler je za ove današnje fašiste bio mala beba. Mi danas živimo u neofašizmu ,propaganda je gora od gebelsove.

 3. Jovo Veselinovic says:

  vucic je svaki dan kod merkal na rucku dogovara se hitler i tito sad ili nikad srbe potimanuti u srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *