НЕМАЧКА ПОСЛАНИЦА ШОКИРАЛА СВЕТ ИЗЈАВОМ У БУНДЕСТАГУ: Албанци су терористи и убице! (ВИДЕО)

NEMAČKA POSLANICA ŠOKIRALA SVET IZJAVOM U BUNDESTAGU: Albanci su teroristi i ubice! (VIDEO)

30 juna 2015

5665756Poslanica nemačke levice (Die Linke) Sevim Dagdelen izjavila je za govornicom Bundestaga da kompletnu vladu u Prištini čine pripadnici bivše terorističke OVK kao i da je pod zaštitom nemačkih tenkova ta organizacija obnovljena i da šalje teroriste i susedne zemlje poput Makedonije.

Njeno izlaganje više puta prekidano je gromkim aplauzom, posebno kad je govorila o dešavanjima na Kosovu.

Delegen je iznela teške optužbe na račun vlade u Prištini, rekavši da je Kosovo mesto odakle, kada je reč o Evropi, odlazi najviše boraca za Islamsku državu Iraka i Sirije i to ispred nosa NATO i „vojske koju smo tamo poslali“.

Pročitajte još:

POTRES U EU: Na vlast u Austriji dolazi čovek koji voli Srbe!

Evropski poslanik, EMERIK ŠOPARD: U Srebrenici je bilo i srpskih žrtava

Ona je podsetila i da su pripadnici OVK, učesnici terorističkog napada nedavno likvidirani u Kumanovu, na Kosovu sahranjeni kao heroji, na groblju mučenika i u prisustvu visokih zvaničnika.

– Mislim da Nemačka ne može da nastavi s podrškom velikoalbanskom nacionalizmu koji promoviše OVK i terorističkim centrima poput Kosova koji donose nasilje ne samo u region već i na Bliski istok – poručila je Sevim Degelen i dodala da je proteklih godina Kosovo napustilo na stotine hiljada Srba i Roma te je stoga ravnoteža u tom smislu potpuno uništena.

Poslanica je podsetila nemačke kolege i na prošlogodišnju izjavu bivšeg kancelara Nemačke Gerharda Šredera da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito.

– Ja vas pitam koje ste posledice vi izvukli iz te izjave. Bundesver je na Kosovu kao rezultat kršenja međunarodnog prava, a politika Nemačke tamo nikada nije bila neutralna. Nisu nam potrebni nemački vojnici na Balkanu koji će podržavati jednu ili drugu stranu i stajati u zaštitu kršenja međunarodnog prava… Treba nam povratak na međunarodno pravo, jer samo to može biti osnov za miran suživot u Evropi – poručila je ova poslanica, uz opasku da zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova – Kipar, Rumunija, Španija, Grčka i Slovačka – treba da upozore nemačku vladu na kršenje međunarodnog prava na Kosovu.

– Ovo je čisto licemerje – rekla je praćena aplauzom.

Dagdelenova je na kraju poručila je ključ trajnog mira u Evropi politika bez dvostrukih standarda. Ona se založila i da Nemačka treba da se vrati miroljubivoj spoljnoj politici Vilija Branta kako njeni vojnici više nikada ne bi napustili nemačko tlo.

Sevim Dagdelen je nedavno postavila pitanje nemačkoj vladi kakav je stav Nemačke o odnosu Srbije prema sankcijama Rusiji. Ona je tada za Dojče vele rekla da se nada da Srbija neće podleći pritisku i uvesti sankcije Rusiji.

– Nadam se da Srbija neće podleći pritisku Berlina niti se odreći dobrih odnosa sa Rusijom – rekla je i dodala da vreme diktata u spoljnoj politici mora da pripada prošlosti.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Bruno Dajic says:

  Bravo poslanice Bundestaga.Bravo

 2. nemanjic says:

  Intereseju me sta ce na ovo da kaze Merkelova, Majkl Devenport, gospodin Kirbi a i nasi domaci proamerikanci poput cede, natase i ostalih nemoralnih spodoba. Svaka cast poslanici kojoj je sigurno muka da se pravi slepa i luda, nadam se samo da ce biti vise ovakvih slucajeva i vise ovakvih govora poslanika u svim evropskim vladama. Vise ljudi koji imaju cast i obraz i ne boje se da kazu istinu. Zivela slobodna Srbija, zivela slobodna Evropa. Istina oslobadja!

 3. KIRIL says:

  Gdja.Sevim Dagdelen je rodjena u Nemackoj,ali je ustvari Turkinja! Zaista interesantna osoba i izuzetno pametna.

 4. mija says:

  Nije preneto i da je Dagdelen povezala priznavanje "kosova" (hoće reći KiM) sa Krimom. Pa kaže kako je prekršeno medjunarodno pravo u slučaju Kosova i data mu nezavisnost, a na to isto medjunarodno pravo se Evropa poziva kad se to isto desilo sa Krimom. A to su dva različita slučaja. Ukrajina nije postojala kao država pre njenog odvajanja od SSSR-a. Postojala je kao federalna jedinica u okviru SSSR-a i takvoj federalnoj jedinici Ukrajini Hruščov je protivustavno i protivlogično poklonio Krim. Posle raspada SSSR-a Zapad je crtao mape po svom nahodjenju, dodelio Ukrajini nezavisnost (pitanje je koliko je i ceo taj proces bio u skladu sa medjunarodnim pravom) i ne preispitujući okolnosti pod kojim se Krim našao u okviru Ukrajine, ne proveravajući pravni osnov za takvo rešenje, priznao unutrašnje, administrativne granice Ukrajine zajedno sa protivustavno pripojenim Krimom kao medjunarodne. Ovde je suštinsko pitanje sledeće: ako se jednom prekrši medjunarodno pravo i priznaju neustavne odluke neke zemlje, pa prodje izvesno vreme, da li to moraju svi, uključujući i živalj kog se to direktno tiče, prihvatiti kao nepopravljivo za sva vremena, ili su zemlje dužne da istrajavaju na zakonitosti i poštovanju ustava i medjunarodnog prava. Ili svedeno na jednostavniji primer: ako lopov ukrade automobil, pa ga vozi godinu-dve dana, da li on automtski postaje njegov, ili njegov vlasnik ima pravo da ga uzme kad ga nadje? Zar nije jedino ispravno da se poštuje medjunarodno pravo i ustav uvek, a ako dodje do njihovog kršenja da svi nastoje da isprave grešku? Po mom mišljenju Rusija je pripajanjem Krima uz saglasnost i na radost gradjana Krima samo ispravila Hruščovljevu protivustavnu i protivpravnu odluku i vratila Rusiji ono što joj pripada i rusko stanovništvo tamo gde pripada. Medjunarodna zajednica je u slučaju Kosova i Metohije, pomogla lopovu da ukrade ono što mu ne pripada i uništi tragove svog zločina. Dakle, sad je KiM u sličnom statusu kao Krim nakon što ga je Hruščov poklonio Ukrajini. Poklonila ga je Albancima kojim je ono pripadalo samo u doba fašističke okupacije Jugoslavije. Ne treba zaboraviti da je albanska većina na KiMu uspostavljena sistematskim i brutalnim etničkim čišćenjem Srba, koje traje već jako dugo, a najintenzivnije od početka 2. s. rata naovamo. Prethodni vekovi i milenijumi se nisu uzimali u obzir. U jednom trenutku je medjunarodnoj zajednici odgovaralo takvo rešenje i ona ga je nametnula. I tu su nastali nerešivi problemi. Za Srbe naročito, ali sve više i za tu istu medjunarodnu zajednicu. Čini se da iz ove kaljuge u koju su gurnuli Balkan više nema časnog izlaza. Albanci su trajno gurnuti s onu stranu zakona, Srbi trajno oštećeni, a region trajno destabilizovan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *