НЕМАЧКА ПРИЗНАЛА: Европа је немоћна пред руским хиперсоничним оружјем

NEMAČKA PRIZNALA: Evropa je nemoćna pred ruskim hipersoničnim oružjem

27 decembra 2020

Era razvoja hipersoničnog naoružanja noćna je mora za evropsku bezbednost i nova runda u „spirali pretnji“, piše nemački list Die Welt.

Novinar Gerhard Hegman podsetio je na lansiranje interkontinentalnih projektila u Ohotskom moru sa ruske podmornice. Tada su se oglasili alarmi u američkoj raketnoj bazi u Nemačkoj. Po mišljenju autora materijala, ovo sugeriše da američka strana ne isključuje raketni udar na Evropu.List veruje da s pojavom hipersoničnog naoružanja stari sistem PRO i krugovi upozorenja postaju beskorisni, a vreme odziva se takođe smanjuje.

Stručnjaci iz berlinskog analitičkog centra spoljnu politiku kažu da bi nova vrsta oružja mogla poremetiti ravnotežu između nuklearnih sila i ometati pregovore o razoružanju. „Nema kontrole nad njim“, rekli su.

U martu je ruski predsednik Vladimir Putin objavio da Sjedinjene Države grade sistem protivraketne odbrane kako bi narušili stratešku ravnotežu i stabilnost u svetu. Ovo je takozvani protivraketni kišobran, objasnio je on. Međutim, rusko hipersonično oružje omogućava održavanje strateške ravnoteže i stabilnosti u svetu, uverio je ruski šef države.

U decembru 2019. godine prvi puk, naoružan strateškim raketnim sistemima sa hipersoničnom bojevom glavom Avangard, stupio je na borbenu dužnost.

KOMENTARI3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Kupite vise americkih "odbrambenih" sistema.

  2. Kosmos says:

    Ma šta kažete, a vi biste da razoružate aaaaa. E pa sine, ne može tako više..

  3. Suzuki Vitara says:

    Evo sad ce "teoreticar-rista" da nam objasni kako su fricevi superiorni u odnosu na ruse, kad kosu do dupete puste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *