НЕМАЧКА СЕ ОПЕТ СПРЕМА ЗА РАТ!? Биће на руској граници „колико то буде потребно“!

NEMAČKA SE OPET SPREMA ZA RAT!? Biće na ruskoj granici „koliko to bude potrebno“!

6 marta 2017

german_sof_ksk_07

Svi znamo čije su ekspanzionističke težnje dovele do svetskih ratova – a današnji nemački vojnici su, kao nekada Hitlerovi, na granici s Rusijom, dok njihov ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel ima obraza da kaže da nije u redu da „baćuške“ raspoređuju svoje vojnike unutar svoje teritorije, ali je u redu da „panceri“ budu van svojih granica, i to na samom „ulasku“ u Rusiju!?

Gabrijel je, naime, kritikovao Rusiju zbog povećavanja snaga na granicama sa baltičkim zemljama, dodavši da će nemačke trupe da ostanu u zemljama Baltika „onoliko koliko to bude potrebno“.

– Vojni potencijal koji je Rusija rasporedila na granici, po mom mišljenju, potpuno je iracionalan, pošto sa strane tih zemalja ne dolaze apsolutno nikakve pretnje – rekao je ministar.

Vojska NATO-a od ukupno hiljadu ljudi, uključujući 400 nemačkih vojnika, bledi u poređenju sa ogromnom vojnom silom koju Rusija pojačava na svojoj granici, navodi „Dejli ekspres“. Kremlj je saopštio da štiti granice zemlje od agresije NATO-a.

Nakon raspoređivanja nemačkih trupa u regionu, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksej Meškov izjavio je da „prvi put posle Drugog svetskog rata vidimo nemačke vojnike na granici Rusije“ i da akcije Alijanse ozbiljno pojačavaju rizik od incidenata.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. sergej says:

    Vermaht je opet vaskrsao samo sad neće biti podele Berlina nekome je jedna lekcija u životu dosta da puno nauči ali Nemcima je potrebno 4 puta ponavljanje je majka znanja i iskustva.

  2. Moma says:

    Ako bude nešto puklo neka Nnemci znadu da neće biti podele Berlina, posle toga to nikada neće biti njihov grad. Postaju prekomerno drski, i ne zna se ko će to ratovati protiv Rusa kada se zna da Nemačka vri od antiratnih pokreta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *