NEMAČKA: Srbija mora da prizna Kosovo ako želi u EU

NEMAČKA: Srbija mora da prizna Kosovo ako želi u EU

17 marta 2014

631401_m3w624h416q75v2640_1110cr-missfelderIzvestilac vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije i Hrišćansko-socijalne unije za spoljnu politiku Filip Misfelder ocenio da je pravi put Srbije u EU.

Misfelder je izbore u Srbiji i pobedu SNS-a ocenio kao „značajan korak napred za Srbiju pred kojom su mnogobrojni izazovi“.

CDU-političar podseća istovremeno da sada mora dalje da bude sproveden plan pregovora Srbije sa Kosovom koji na kraju treba da vodi do priznavanja Kosova od strane Beograda.

„Iz naše perspektive je za Srbiju pravi put da sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem dalje ide ka EU. Preduslov za to su pregovori sa Kosovom. U aprilu prošle godine potpisan je sporazum, koji na kraju treba da vodi do priznanja Kosova, mora sada dalje da bude sproveden“, navodi se u Misfelderovom saopštenju.

U njemu se ukazuje da Srbija „ima veoma veliki državni aparat i veliki broj državnih firmi“, kao i da su „birokratske strukture prevelike i obrazovni sistem zastareo“.

„Konzervativna SNS najavila je da će se svom snagom posvetiti suzbijanju korupcije i nezaposlenosti. Mogući premijer Aleksandar Vučić je najavio da će upravo na to staviti naglasak da bi narednih godina ubrzao razvoj Srbije i privredu i društvo učinio delotvornijima. Poslanička grupa CDU/CSU u Bundestagu podržava Srbiju u tim naporima“, naveo je Misfelder u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

  1. Milisav Visnjic says:

    Dokle ce nas ucjenjivati??????

  2. mladen says:

    dok se ne okrenemo rusima.

  3. velimir says:

    BABU VAM NACISTIČKO-BANDITSKU... ZBOG TOGA SU ČEKALI APSOLUTNU VEĆINU NOVOG TITA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *