НЕМАЧКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Не можемо сами да помажемо Украјини!

NEMAČKA U VELIKOM PROBLEMU: Ne možemo sami da pomažemo Ukrajini!

24 januara 2024

Nemačka neće moći sama da pomogne Ukrajini. Ne može da Nemačka finansijski više izdvaja od drugih, izjavio je nemački ministar finansija Kristijan Lindner, rekao je na događaju Istočnog komiteta nemačke privrede, prenosi „Cajt“.

Lindner je upozorio na mogući finansijski pritisak ako Nemačka bude morala sama da snosi „finansijski teret sukoba u Ukrajini“ i pozvao druge članice EU da pojačaju podršku Kijevu.Podsećamo, Mađarska je na samitu u Briselu sredinom decembra stavila veto na povećanje višegodišnjeg budžeta EU za period 2024-2027, uključujući 50 milijardi evra finansijske pomoći Kijevu.

predsednik Saveta EU Šarl Mišel rekao je novinarima posle samita da očekuje da će lideri EU moći jednoglasno da odobre finansijsku pomoć Ukrajini početkom 2024. godine.

Kasnije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla da EK priprema alternativne opcije za pružanje finansijske pomoći Ukrajini od EU u slučaju neuspeha pregovora o dodeli takvih sredstava iz zajedničkog budžeta.

KOMENTARI2 komentara

  1. Nemoj Posle says:

    Ako nemaju pare švabe bi mogle u ukrajinu da pošalju nekoliko hiljada traktora,da pooru zaparložene oranice i privedu ih nameni a samim tim oslobode svoje blokirane gradove traktora.

  2. Zorobabel bin Mofat bin Kurr says:

    Aha, a kad treba neka država da uđe u vašu uniju i bude tamo iskorišćavana od vas švaba onda kao imate neke pare u tim nekim pristupnim fondovima, a sada kad znate da od ulaska Ukrajine nema ništa jer Rusija ne da, onda nemate pare 😁. A i od tih vaših "razvojnih" fondova ja vidim da svi beže iz države koja uđe u EU, kolko ste "izdašni" vi švabe🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *