НЕМАЧКА УДАРИЛА НА СРБИЈУ ЗБОГ КОСОВА! „Ви Срби, ионако не заслужујете да будете Европа!“

NEMAČKA UDARILA NA SRBIJU ZBOG KOSOVA! „Vi Srbi, ionako ne zaslužujete da budete Evropa!“

19 jula 2020

Nakon što su „rešile pitanje Makedonije“, SAD i Nemačka počinju sa rešavanjem problema Kosova. Iz diplomatskih krugova procurilo je da posle usvajanja sporazuma Makedonije i Grčke, SAD i Nemačka smatraju da je to komplikovano balkansko pitanje zatvoreno i prelaze odmah na sledeću tačku. Sledeća stavka na njihovom spisku nerešenih pitanja na Balkanu jesu Srbija i Kosovo i oni žele da i to pitanje bude hitno zatvoreno.

Zato je makedonsko-grčki dogovor doneo jaku dinamiku i polet dvema najmoćnijim zemljama Zapada da na tom talasu brzo završe i kosovski slučaj. One ne žele da se stvari na Balkanu, posle uspeha u Makedoniji, „ohlade“, i žele još jedan uspeh u nadmetanju sa Rusijom oko uticaja na Balkanu. I to brzo.Otuda će sastanak predsednika Vučića i Hašima Tačija u Briselu u nedelju biti već korak u tom pravcu. I to veoma važan. Ovaj sastanak pod okriljem EU označiće i formalni početak nove, finalne faze u rešavanju kosovskog pitanja, a najvažnija odlika te faze biće njena brzina i učešće najvišeg pregovaračkog nivoa – kaže izvor.

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, potvrdio je naša saznanja. On je, naime, na Tviteru je napisao: „Problem Makedonija-Grčka rešen. Rešavanje problema Srbija-Kosovo sledeće u Agendi SAD i Nemačke. Uz velike pritiske, neviđene do sada. Počinju od ovog vikenda! Mislim na pritiske. A i na rešenje.

– Ideja je očigledno da se ova faza dijaloga završi pravno obavezujućim sporazumom, kojim će, u očima Zapada, biti stavljena tačka na otvoreno pitanje Kosova. S tim u vezi, možemo da očekujemo snažne pritiske sa svih strana kako bismo se uklopili u planove velikih sila, a u vezi sa rešavanjem kosovskog problema i konačnog statusa Kosova – kaže Dragaš.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem.

– Dobio sam zvaničan poziv i delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na za medije manje atraktivnom sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem – rekao je on.

Vučić je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju, to je, kaže, tehničko pitanje. Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove.

Albanski informativni portal „pressevajone“ osudio je Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe što se nisu pridružili protestima u Srbiji i pozvali na nemire.

– Ako Srbi protestuju u Beogradu i nisu zadovoljni njihovom vladom, ćutanje Preševara je nerazumljivo ili je Preševo zadovoljno politikom srpske vlade u „Dolini“, iako se u izveštajima međunarodnih organizacija kritikuje za diskriminaciju etničkih Albanaca. U Kuranu piše: „Ako jedan narod ne promeni svoje stanje, ni bog ne može da mu pomogne“ – navodi se na tom informativnom portalu.

Takođe, spominje se i slučaj knjige Hilari Klinton, koju je Albanski nacionalni savet predložio kao obaveznu lektiru za đake prvog razreda gimnazije na albanskom jeziku, što nije podržao Nacionalni prosvetni savet Republike Srbije, savetujući da se biografija Klintonove zameni nekim prikladnijim sadržajem.

(Alo)

KOMENTARI22 komentara

 1. Ljubisav says:

  Naslov je pogodan,tekst ne pokazuje nista novo sto nebi znali!!!

  • Ljutić says:

   Tekst pokazuje nešto s t a r o, što većina niste znali: Germani više od 2000 godina potiskuju Srbe, u kontinuitetu od Skandinavije, Germanije, Rodanije, Pomoranije,HELMA... Katolički letopisac Sakso Gramatik, ostavio je verodostojne zapise uništavanja Srbskih prestonica na Baltiku, Rujna i Arkone na Vidovdan 1168.god,a to je bio konačni udar Srbima Baltika i Pomoranije.Germanizacija,asimilacija pokazuje da se proizvodnjom AntSrba od preverenih Srba stvaraju najopakiji neprijatelji Srba. Više od polovine današnjih Nemaca, posebno bivše Istočne Nemačke ima Srbsko poreklo, ps. kao i ostali AntiSrbe iz okruženja.

 2. Evroslav says:

  Pre bih glavu dao nego da Srbiju odvedu u Eu logor!

 3. Žarko says:

  Ma samo fašisti i pederi zaslužuju evropu!!!

  • Istina booli says:

   Glupljeg komentara nisam još čuo, svaka čast srbine....ali glupost je endemična na Balkanu ( poguglaj reč endemična)

 4. milorad2 says:

  ma nemci udaraju glavom o zid, tvrda je to glavudž i potrajaće ali lobanja će im pući na kraju kao i svakom ludaku koji udara glavom o zid:)Ovo su poslednji trzaji napaa na srbiju,neka vrsta nevoljnih nervnih udara MRTVO NEDONOŠĆETA IZ NEMAČKE KUJNE:)

 5. Pravda says:

  U pravu ste ne pripadamo tom europskom smecu od nacista i fasista.

 6. doktrina soka says:

  O lude li Nemacke.Kazu da Srbi nista nisu naucili iz istorije,a Nemci,pametni,tacni ,vredni ispadose glupi ko qvrac,dva svetska rata su izgubili zbog Srba,izgleda da im je malo oce i treci zbog GEOSTRATESKIH RESURSA KOJIH NAJVISE IMA NA KOSOVU I METOHIJI I JUZNOJ SRBIJI. DOBITI CE OD SAKE DO LAKTA,ma sta potpisao onaj ludak Vucic.Kaze nas narod "dok ima bikova ima i strikova-konopca".

  • (S)vest says:

   Srbi su u Evropi od pamtiveka i da evropska unija ima tako glupe političare koji ne shvaćaju da je cela evropa naseljena od stare Vinče, što znači da je cela evropa nastala i naselila se od Srba. Najsmešnije je to da nisu ni svestni da jim bez Srbije nije moguč napredak u evropi, to jest ima da se vrte u krugu, a na kraju ima da završe isto kao Srbija 1390 godine, okupirani od strane arapskih i islamskih migranata koji će jim praviti probleme. Rusi su prisutni na balakanu i u budućnosti je to geostrateški interes tako Srbije kao i Rusije. Srbiji se otvaraju vrata na tri mora (Jadransko, Egejsko i Crno) a u medjuvremenu Kina i Rusija ima da pretvore Srbiju u evropsku uelesilu. I dok će po evropi da vlada haos i anarhija, koja će da pljačka i uništava sve što je zapadna evropa stekla u poslednjih 100 godina, Srbija će sa Rusijom i Kinom da podpisuje ugovore o saradnji, gradnji i trgovinskim ugovorima o sledećem putu svile. Neka samo kontriraju, shvatiće ko su Srbi a biće jim kasno....

   • Anka švedska partizanka says:

    Na čemu si ti?

    • (S)vest says:

     Lutko moja otvori oči, dok nije kasno! Ja sam na učenju a ti?

 7. Miso says:

  Kako da ne...sve sami ludaci po evropi samo pametnjakovici sebe ubjedjuju da je tako...samo vi koji bi i poginuli i ratovali znate kakvo je stanje u evropi i kakve ce se odluke donijeti u vezi Kosova i Srbije....Ljudi samo nemaju vremena ni baviti se Balkanom ni rjesavati gluposti kojima se bavite...ali evo sad ce se i to rijesiti i bice onako kako se odluci u Briselu a ne u Beogradu kojeg niko nista i ne pita...Jedino sto vam se daje mogucnost da se sami dogovorite a kad vide da ne ide odlucice umjesto vas i tacka...Priznacete vec medjunarodno priznatu drzavu i kraj price...zamajavate se supljom pricom Vucica i alkoholicara Dacicica..

  • Slobodanka says:

   Rezolucija 1244 je doneta na SB UB u Vašingtonu, a ne u Briselu i ta Rezolucija je važnija od briselskih naklapanja. Povodom "ali evo sad će se i to riješiti i biće onako kako se odluči u Briselu". U Briselu takodje moraju da poštuju Rezoluciju 1244, ne zato što oni to žele, nego zato što nisu našli način da sklone tu Rezoluciju.

   • da da says:

    Vidi prijatelju u pravu si sa rezolucijom 1244,ali kad bitange jugoslovensko-ustaške iz Beograda prime apanažu onda može i briselski sporazum,ali da oni mogu ostati na vlasti ili barem da ih kasnije nova vlast koja je naravno opet iz redova jugoslovensko-ustaških ne dira..onda sve može.Samo Srbina se ne pita ništa.jadni smo ti mi..

  • Ejup says:

   Ti si MISO kao sto sam ja EJUP.Da se primetiti i po tvojoj ijekavici.Zar ti nije jasno da su sve kvazi drzave na ovom prostoru postale kao restlovi srpske drzave i srpskog naroda koji je ugradio temelje svojim zrtvama u vasu drzavnost.A ona je fiktivna i zasnovana na podanistvu sponzora fazizma i neo fasizma.Pod njihovim skutom i bombama zabijali ste noz i grabili od Srba teritorije ,isterivali Srbe sa njihovih autohtonih podrucja gde su rodjeni.i cinili nezapamcene zlocine.Takve "drzave"rodjene na zlocinu nikad nece biti srecne i prosperitetne.Samo verovatno je dosao kraj vasim sponzorima da kroje sudbinu Srba,pa poklisare poput vas ostace praznih saka osudjene da ih teret zlocina i lazi progoni za buduca pokoljenja.

   • Gregi says:

    Najveći restl je ova zlikovačka nakarada od Srbije koja jedva da ima 16 godina i stapno pravi neka sranja dok opet ne dobije po fanfuli.

    • da da says:

     Ajde poturice u rupu i nemoj koristiti srpski jezik..

    • (S)vest says:

     E moj Gregi moj gregi, ne vidiš dalje od svog nosa, tebi i tebi sličnima ima da se Srbija ućera u mozak, vi ste od Srba, a niste Srbi. Da ste Srbi bili bi sa nama. Ovako prodali ste dušu đavolu i ćekate mračne sile da vas odvedu... Takvoj sudbini se nadaj jer zlo misliš drugima...

 8. Milutin says:

  Nije Srbija već je Nemačka pokrenula 2 svetska rata sa ciljem uništenja svih Evropskih naroda. I svi ti narodi i dalje prate takvu istu Nemačku. Svi osim Srbije i Rusije. I mi stvarno ne zaslužujemo da budemo u takvoj evropi. Jer mi smo, uz Rusiju sve što je ostalo od Evrope. A Nemačka i dalje misli da vodi svoju politiku. Ona ne vidi da je iste snage guraju u rat protiv Rusije. Kao i u dva prethodna Rata. Njoj je dato da "poraste" sa vrlo jasnim ciljem. Hoće li se ona ikad opametiti i konačno jednom biti na pravoj strani?

 9. Archelay says:

  E moj Dragasu vidim da ste postali prestavnik Zapadnih predatora koji sada i Srbiju komadaju Nadam se i zelim da se to Srbiji ne desi a,ako se desi sumnjam da cete reci daje"srpsko pitanje reseno".Vi ne pratite sta se u Makedoniju desava nego onako ovlas zakljucili da Makedonija ne postoji.A ja sa interesom pratio vase analize pa sada vidim da i vase analize su u duhu vasih"prijatelja"Prema tome varaju se tvoji sponzori ako misle da ne postoji edikt berlinskog Kongresa od 1878 po pitanje makadonskog etnosa i nenje teritorije.

 10. šiško says:

  Zasluživali-ne zasluživali, mi JESMO evropa. Takodje, zasluživali-ne zasluživali, KiM je deo Srbije. To nam je mnogo puta potvrdjeno različitim dokumentima, poslednji put rezolucijom 1244. Zato ne mlatite zube zadjabe!!!

 11. padre says:

  I ja se slažem, da Srbi ne zaslužuju, da budu vam robovi,jer to jih čeka u EU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *