НЕМАЧКА „ЗАКОПАВА“ ГРЧКУ: Враћамо вам све мигранте!

NEMAČKA „ZAKOPAVA“ GRČKU: Vraćamo vam sve migrante!

9 avgusta 2017

Nemačka će početi da vraća u Grčku novopristigle tražioce azila, potvrdio je grčki ministar za migracije Janis Muzalas.

Kako se navodi, time prestaje da važi petogodišnja obustava njihovih deportacija zbog loših uslova u grčkim prihvatnim centrima.

Muzalas je za televizijsku stanicu ARD rekao da su grčke vlasti primile 392 zahteva i odobrile povratak „manjeg broja“ tražilaca azila iz Nemačke i drugih zemalja EU.

– Bilo je pritisaka iz nekoliko zemalja EU (na Grčku) da prihvati vraćanja tražilaca azila. Razumem da vlade EU žele da pokažu neke rezultate svojim biračima – rekao je Muzalas, prenosi Katimerini.

Nemačka je zaustavila deportacije migranata u Grčku nakon odluke Ustavnog suda 2011. godine. Ipak, prema Dablinskim promisima, zahtev za azilom razmatra se u prvoj zemlji EU u koju je migrant ušao, a u slučaju da je otputovao u neku drugu članicu EU, on mora biti vraćen u prvu zemlju ulaska.

Od 2015. godine, Nemačka je primila više od 800.000 migranata. Predviđeno je da se u Grčku vrate samo migranti koji su stigli u Nemačku od sredine marta 2017. godine.

(Vesti online)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Pre tih nemačkih izbeglica SRBIJA mora da vrati izbeglice iz GRČKE I MAKEDONIJE ODAKLE SU I DOŠLI. Takva odluka bi morala da se očekuje od lažovčine vučića jer on je "prijatelj" Merkelove i slu njene savete i odluke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *